FRANSE FILMSELECTIE – TAPIS ROUGEOp 5 november is de openingsavond van TAPIS ROUGE, een programma met een gevarieerd aanbod uit de recente Franse cinema met avant-premières van nieuwe Franse films en exclusieve vertoningen.
 
Openingsfilm
De Franse komedie ADIEU LES CONS van regisseur Albert Dupontel met in de hoofdrol Virginie Efira is de openingsfilm op donderdag 5 november in vier zalen van Pathé Tuschinski, Amsterdam en wordt simultaan vertoond in een aantal bioscopen in andere steden. Journalist/presentatrice en ambassadeur van TAPIS ROUGE, Chazia Mourali opent de avond en gaat in gesprek met schrijver/filosoof Maxime Rovère over de film en zijn succesvolle boek QUE FAIRE DES CONS? 
 
Adieu les cons
De 43-jarige Suze Trappet (Virginie Efira) krijgt te horen dat ze ernstig ziek is, waarna ze besluit op zoek te gaan naar haar zoon die ze als tiener heeft moeten opgeven. Tijdens haar zoektocht ontmoet ze de vijftiger JB, die met een burn-out kampt. Ook de blinde archivaris Blin gaat met hen op pad. Met z'n drieën beginnen ze aan een spectaculaire, onwaarschijnlijke zoektocht.
 
TAPIS ROUGE is een initiatief van de stichting l’Échappée Belle, en wordt georganiseerd met de Alliance Française Amsterdam, in nauwe samenwerking met filmdistributeur Cinéart Nederland. 
 
Hoofdsponsor van TAPIS ROUGE is TV5MONDE. Mediapartner is LEVEN IN FRANKRIJK. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door het Franse Ministerie van Europa en Buitenlandse Zaken en sponsors UNIFRANCE, Restaurant Arles, France 24, Codam en Kanteen25

TAPIS ROUGE wordt georganiseerd met inachtneming van alle Corona protocollen en wil alle bezoekers een veilige omgeving bieden om te genieten van Franse cinema