FRANSE FILMSELECTIE – TAPIS ROUGETAPIS ROUGE Franse FilmSelectie, een programma met een gevarieerd aanbod uit de recente Franse cinema met avant-premières van nieuwe Franse films en exclusieve vertoningen.
 
Adieu les cons
De 43-jarige Suze Trappet (Virginie Efira) krijgt te horen dat ze ernstig ziek is, waarna ze besluit op zoek te gaan naar haar zoon die ze als tiener heeft moeten opgeven. Tijdens haar zoektocht ontmoet ze de vijftiger JB, die met een burn-out kampt. Ook de blinde archivaris Blin gaat met hen op pad. Met z'n drieën beginnen ze aan een spectaculaire, onwaarschijnlijke zoektocht.
 
TAPIS ROUGE is sinds 2019 een jaarlijks weerkerend evenement waarbij het beste van de hedendaagse Franse film in de schijnwerpers gezet wordt. 
 
Hoofdsponsor van TAPIS ROUGE is TV5MONDE. Mediapartner is LEVEN IN FRANKRIJK. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door het Franse Ministerie van Europa en Buitenlandse Zaken en sponsors UNIFRANCE, Restaurant Arles, France 24, Codam en Kanteen25

TAPIS ROUGE wordt georganiseerd met inachtneming van alle Corona protocollen en wil alle bezoekers een veilige omgeving bieden om te genieten van Franse cinema