Watch a Movie Or Be Part of One

Zie je een explosie of lijkt het alsof je de hitte kunt voelen? Zie je je helden op het witte doek of voelt het alsof je er zelf bij bent? IMAX maakt het verschil tussen een film zien en een film ervaren.

Dankzij hypermoderne filmtechnologie met kristalheldere digitale beelden en 12.000 Watt digital surround sound, onderga je letterlijk de ultimate movie experience. IMAX heeft namelijk grotere schermen, scherper beeld en harder geluid dan in andere bioscoopzalen. Alles, van de film zelf tot de bioscooptechniek en de zaal, is speciaal ontworpen om mensen het gevoel te geven dat ze echt deel uitmaken van de film.

IMAX-films kun je in Nederland alleen beleven bij:
 • Pathé Arena Amsterdam
 • Pathé Spuimarkt Den Haag
 • Pathé Eindhoven
 • Pathé Schouwburgplein Rotterdam
 • Pathé Tilburg
 • Pathé Arnhem
image

Galerij

5 Video's
6 stills

Veelgestelde vragen over IMAX

Wat is IMAX?

IMAX is een indrukwekkende en overweldigende filmbeleving. IMAX heeft grote schermen, scherp beeld en intens geluid. Alles, van de film zelf tot de bioscooptechniek en de zaal, is speciaal ontworpen om mensen het gevoel te geven dat ze echt deel uitmaken van de film.

Pathé heeft 6 bioscopen met een IMAX-zaal: Pathé Arena in Amsterdam, Pathé Schouwburgplein in Rotterdam, Pathé Eindhoven, Pathé Spuimarkt in Den Haag, Pathé Tilburg en Pathé Arnhem.

Bepaalde IMAX films zijn ook te zien in 3D. Klik hier om te zien welke films in IMAX draaien.

Pathé Schouwburgplein in Rotterdam en Pathé Arnhem hebben een IMAX zaal met Immersive Sound voor extra intens geluid met een optimale akoestiek.

 

Waar kijk ik films in IMAX?

Pathé heeft bij de volgende bioscopen een IMAX zaal. 

 • Pathé Arena - IMAX Immersive Sound (Zaal 14) 
 • Pathé Schouwburgplein - IMAX Immersive Sound (Zaal 5)
 • Pathé Eindhoven (Zaal 8)
 • Pathé Spuimarkt (Zaal 4)
 • Pathé Tilburg (Zaal 1)
 • Pathé Arnhem (Zaal 1)

 

Wat is IMAX Immersive Sound?

Pathé heeft zes bioscopen met een IMAX zaal. Pathé Schouwburgplein in Rotterdam en Pathé Arena in Amsterdam zijn onlangs vernieuwd en onder andere uitgebreid met IMAX Immersive Sound. IMAX Immersive Sound geeft niet alleen een intense geluidservaring, maar het geluid omringt je ook. 

 

Mag ik zelf een (IMAX) 3D-bril meenemen?

Indien je al eerder naar een 3D-voorstelling bent geweest en de 3D-bril hebt bewaard, kun je deze weer meenemen voor een andere 3D-voorstelling. Je bespaart dan € 1,- op de 3D-toeslag. Bij een IMAX 3D-voorstelling kun je ook jouw eigen IMAX 3D bril meenemen.

De IMAX 3D-bril en de gewone 3D-bril zijn verschillende brillen en kunnen niet voor beide voorstellingen worden gebruikt.

Kan ik een Pathé Vrijkaart gebruiken voor een IMAX (3D)-voorstelling?

Met een Pathé Vrijkaart kun je naar een IMAX of IMAX 3D-voorstelling zonder bijbetaling. 

Mag ik de IMAX 3D-bril houden?

Voor een IMAX 3D-voorstelling heb je een speciale bril nodig. Deze koop je voor € 1,00 extra en de bril is daarna jouw eigendom. Je kunt de bril dan hergebruiken voor volgende voorstellingen. 

Kan ik mijn IMAX 3D-bril hergebruiken?

Dat is zeker mogelijk. Bij IMAX 3D-voorstellingen krijg je de optie om een bril te kopen voor € 1,00. De bril is daarna jouw eigendom en kun je bij volgende bezoeken aan een IMAX 3D-voorstelling weer meenemen. Je kunt dan bij aankoop van het ticket de optie voor de bril uitvinken.

Voor IMAX 3D is een andere bril nodig dan bij reguliere 3D-voorstellingen. Let er daarom goed op dat je de juiste bril gebruikt.

Pathé Unlimited Gold abonnees ontvangen 1 keer per jaar een speciale IMAX 3D-bril. Deze bril is duurzamer dan de gewone IMAX 3D-bril en kan alleen voor IMAX voorstellingen worden gebruikt. Na een jaar krijg je automatisch bericht dat je bij de balie van de bioscoop een nieuwe bril kan ophalen.

Kan ik mijn Pathé Unlimited Gold 3D-bril gebruiken voor een IMAX 3D-voorstelling?

Het is niet mogelijk om jouw persoonlijke 3D-bril, die je hebt ontvangen bij een Pathé Unlimited Gold abonnement, te gebruiken bij een IMAX 3D-voorstelling. Bij een IMAX 3D-voorstelling wordt er gebruik gemaakt van een speciale IMAX 3D-bril. Unlimited Gold abonnees krijgen bij het afsluiten van een Unlimited Gold abonnement ook een persoonlijke IMAX 3D-bril. 

Kan ik een 3D-bril gebruiken voor een IMAX 3D-voorstelling?

Het is niet mogelijk om een reguliere 3D-bril voor een IMAX 3D-voorstelling te gebruiken. Bij een IMAX 3D-voorstelling wordt namelijk gebruik gemaakt van een speciale IMAX 3D-projectietechnologie waarbij een speciale bril met gepolariseerde lenzen nodig is. Deze bril koop je voor € 1,00 in combinatie met een ticket voor een IMAX 3D-voorstelling en kun je na afloop van de voorstelling houden. De bril is ook los te koop aan de kassa.