VAN ONZE FILMEXPERTSWat gaan we deze maand kijken? Om door de bomen het bos te zien, hebben we de mening gevraagd van onze experts bij Pathé. De filmtips van het Ministerie van Filmzaken.

Het kan zijn dat de films die genoemd worden nog niet in verkoop staan. Wanneer een voorstelling uitverkocht is doen we altijd ons best om meer voorstellingen in te plannen. Houd de filmpagina's dus in de gaten, want het kan altijd dat er meer tickets beschikbaar komen!

FILMTIP #1

Thom kiest:  The Witches

Roald Dahls boek werd al een keer eerder verfilmd, met in 1990 een heerlijke rol van Anjelica Huston als de Grand High Witch. In deze versie van Robert Zemeckis (Back to the Future, Forrest Gump) kruipt Anne Hathaway in de huid van de gemeenste heks van allemaal, en dat doet ze glansrijk. Het verhaal krijgt een fijne update en is leuk voor de hele familie (misschien iets te eng voor de allerkleinsten).


Tijden & Tickets
[image]

FILMTIP #2

Sebastian kiest:  The Secrets We Keep

In deze spannende thriller speelt Noomi Rapace een moeder die in de VS van de jaren ’50 een man ziet die wel erg lijkt op de beul uit het kamp waar ze tijdens de oorlog in zat. Is dat hem echt, of wordt ze gekweld door de schimmen uit haar verleden? Alles staat op het spel en je blijft de hele film op het puntje van je stoel zitten. De afloop is niet te voorspellen en Rapace zet hier een geweldige rol neer.

Tijden & Tickets
[image]

FILMTIP #3

Sebastian kiest:  Wolfwalkers

Wolfwalkers is een prachtige film voor jong en oud die vertelt over een meisje en haar vader, jagend op de laatste roedel wolven. Ze krijgen een speciale band met een mythische groep wezens: wolkwalkers. De animaties zien er oogstrelend en origineel uit, en het verhaal is niet alleen heel vermakelijk maar ook meeslepend en bijzonder gelaagd. Familie en vriendschap, de stad en de natuur, en vooral een groot magisch avontuur. Slechts t/m 4 december te zien!


Tijden & Tickets
[image]

FILMTIP #4

Thom kiest:  Freaky

Freaky Friday, maar dan zonder de Friday. Qua titel dan, want de film speelt zich wel degelijk af op vrijdag de 13e. Een horrortwist van een bekend fenomeen uit het verhaal: de body-switch. Moordenaar Vince Vaughn komt terecht in het lichaam van een tienermeisje en dat leidt uiteraard tot hilarische taferelen. Zeker de moeite waard voor fans van horror én komedie die tegen een flinke dosis bloed kunnen.

Tijden & Tickets
[image]

FILMTIP #5

Alex kiest:  Total Recall

Cultfilms van de jaren '90 worden niet veel beter dan dit. Het dystopische meesterwerk van regisseur Paul Verhoeven is eindelijk weer te zien op het grote doek – en wel in 4K en Dolby Atmos. Het meeslepende sciencefiction verhaal van Phillip K. Dick wordt tot leven gebracht met de vele fantastische visuele effecten en een jonge Arnold Schwarzenegger in zijn prime. Van ontploffende hoofden tot vrouwen met 3 borsten – Total Recall has it all.


Tijden & Tickets
[image]