VAN ONZE FILMEXPERTS

Deze week staat in het teken van regenachtige filmscènes. Daarom raden onze filmexperts vijf mooie films aan op Pathé Thuis vol met iconische momenten in de regen.
 

FILMTIP #1

Anyssa kiest: Spider-Man

Voordat Tom Hollands zintuigen begonnen te tintelen in de Spider-Man-franchise, speelde Tobey Maguire de legendarische superheld. In het personage van Peter Parker redt hij levens en vecht hij tegen schurken. Maar… hij is ook verliefd op Mary Jane Watson, gespeeld door Kirsten Dunst, zijn klasgenoot en buurmeisje. In Spider-Man leidt deze verliefdheid tot een prachtige ondersteboven kus in de regen; nog tot op de dag van vandaag een iconisch moment in de popcultuur.

Kijk bij Pathé Thuis
[image]

FILMTIP #2

Michiel kiest: Rush
 
Rush gaat over het spectaculaire duel tussen coureurs Nikki Lauda en James Hunt. Beide mannen werden wereldberoemd en in de jaren ’70 leverde hun strijd op en naast het circuit veel drama op. Vooral tijdens de regenrace in Japan zit je op het puntje van je stoel, met een zeer passende en intense soundtrack van Hans Zimmer. Met Rush krijg je alvast een heerlijk voorproefje voor het huidige Formule 1- seizoen.


Kijk bij Pathé Thuis
[image]

FILMTIP #3

Sebastian kiest: Four Weddings and a Funeral

Comedyschrijver Richard Curtis is het brein achter moderne klassiekers zoals Love Actually en About Time, maar als scenarioschrijver brak hij door met een van de meest invloedrijke en succesvolle romantische comedy’s van de jaren ’90. Een Engelsman (Hugh Grant) en een Amerikaanse (Andie MacDowell) ontdekken op hilarische en romantische wijze na 5 ontmoetingen dat er echte liefde lijkt te zijn. En hoe Britser kan dat duidelijk worden dan met een iconische slotscène in de volle regen.

Kijk bij Pathé Thuis
[image]

FILMTIP #4

Thom kiest: Poltergeist
 
Ben je rond de 40, dan zou dit wel eens een van de eerste horrorfilms kunnen zijn die je hebt gezien. Destijds kon je de film al bij de videotheek huren als je 12 was. Tegenwoordig zou dat niet meer kunnen: de Kijkwijzer geeft 16 aan. Deze iconische film over een klopgeest is van regisseur Tobe Hooper (The Texas Chainsaw Massacre). Op jonge leeftijd blijft die regenscène op het eind je echt wel bij!


Kijk bij Pathé Thuis
[image]

FILMTIP #5

Alex kiest: Parasite

De onverwachtse mega-hit van Bong Joon-ho, regisseur van Snowpiercer en Okja. Parasite was in 2020 de Oscarwinnaar voor beste film en beste buitenlandse film. Prachtige cinematografie, gitzwarte humor, intrige en talloze metaforen maken Parasite tot een meesterwerk van de hedendaagse cinema. Met een plot waar je U tegen zegt en één van de meest iconische regenscènes in jaren, waarin het hele hebben en houwen van de hoofdpersonages wegstroomt door een overstroming, blijft Parasite je van start tot eind verrassen.

Kijk bij Pathé Thuis
[image]