Pathé respecteert jouw privacy

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en je voorkeuren te onthouden. Als je beperkt cookies wilt ontvangen kun je de instellingen aanpassen.

Koning van Katoren
Koning van Katoren
Loading the player...

Koning van Katoren

Release: 5 december 2012
Koning van Katoren

Het Koninkrijk van Katoren wordt na het overlijden van de geliefde koning al jaren geregeerd door corrupte ministers die de macht niet willen afstaan. Totdat de jonge Stach (Mingus Dagelet) zich bij hen meldt om de nieuwe koning van Katoren te worden

Stach, die geen ouders meer heeft en opgevoed is door Gervaas, de voormalige dienaar van de koning, krijgt een kans. De ministers sturen hem het land in met vijf gevaarlijke en onmogelijke opdrachten. Als hij alle opdrachten volbrengt kan hij koning worden. Hij wordt tijdens zijn spannende missie op de voet gevolgd door de mooie, kritische journaliste Kim die verslag uitbrengt voor de krant.

Op zijn avontuurlijke reis leert Stach de duistere kanten van Katoren kennen, maar krijgt hij ook hulp van de vele kleurrijke inwoners van het land. Het volk begint in Stach te geloven, maar is hij bereid het ultieme offer te brengen?

Kijk bij Pathé Thuis

Pathé Publiek 1 ratings ›

3 van de 5 sterren
 • Genre: Avontuur, Familiefilm, Nederlands
 • Duur: 120 minuten
 • Regisseur: Ben Sombogaart
 • Taalversie: Nederlands
 • Kijkwijzer: Mogelijk schadelijk tot 9 jaar
  Mogelijk schadelijk tot 9 jaar
  Angst
  Angst
  Grof taalgebruik
  Grof taalgebruik