Pathé respecteert jouw privacy

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en je voorkeuren te onthouden. Door verder door te gaan in de website ga je er mee akkoord dat voor dit doel er cookies geplaatst zullen worden.

20th Century Women
Release: 20 april 2017

20th Century Women

20th Century Women

Californië 1979. Drie vrouwen vertellen een tiener over hun leven, hun ervaringen met mannen en vrouwen, de liefde en de vrijheid.

Santa Barbara, 1979. De vijftienjarige Jamie (jong talent Lucas Jade ­Zumann) groeit op bij zijn gescheiden moeder Dorothea in een groot pand waar ook verschillende huurders hun toevlucht hebben gevonden. Dorothea is 55 en duidelijk van een andere generatie, maar ze doet haar best om haar zoon te begrijpen.

Hulp – ook bij de opvoeding – krijgt ze van Abbie en Julie, twee jonge vrouwen die vormend zijn voor de gevoelige, slimme Jamie. Mike Mills putte uit eigen ervaring voor dit creatief vormgegeven, humoristische en invoelende coming of age-verhaal, dat evenzeer over de drie vrouwen gaat als over puber Jamie.

Zoals Beginners (2010) een film was over zijn vader is 20th Century Women een ode aan zijn moeder. De geweldige soundtrack is nog maar één voorbeeld van Mills’ grote liefde voor geschiedenis en research. Een film als een dromerige tijdreis, uitmuntend geacteerd en emotioneel geladen.

Posters

Foto's

}