Pathé respecteert jouw privacy

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en je voorkeuren te onthouden. Door verder door te gaan in de website ga je er mee akkoord dat voor dit doel er cookies geplaatst zullen worden.

The Imitation Game
Release: 8 januari 2015

The Imitation Game

The Imitation Game
 • Tijdsduur 113 minuten
 • Taalversie Engels, Nederlands ondertiteld
 • Projectie 2D
 • Specials PAC
 • Genre Drama PAC Thriller
 • Kijkwijzer
  • Jonger dan 12? Dan alleen toegang onder begeleiding van een volwassene.
  • Grof taalgebruik
  • Geweld

Dit indrukwekkende drama, genomineerd voor acht Oscars waaronder Beste film, regie en acteur, gaat over het leven en werk van wetenschapper Alan Turing (Benedict Cumberbatch), wiens uitvinding essentieel was voor de beëindiging van de 2e Wereldoorlog.

De briljante maar emotioneel gecompliceerde Brit hielp met zijn werk de oorlog te verkorten en heeft daarmee de levens van tienduizenden mensen gered. In de winter van 1952 werd hij door de autoriteiten opgepakt voor het toen strafbare feit homoseksualiteit, met een verschrikkelijke veroordeling tot gevolg. Wat echter bij niemand bekend was, was dat Turing enkele jaren daarvoor tijdens de oorlog in het diepste geheim leiding gaf aan een groep van knappe koppen. Hun opdracht was het kraken van de Enigma code die de Duitsers voor al hun communicatie gebruikten. De machine die Turing uitvond was niet alleen essentieel tijdens de oorlog, ook was dit het prototype voor onze hedendaagse computer.

Met deze film krijgt één van de meest onbekende, maar immens belangrijke figuren uit de wereldgeschiedenis eindelijk de erkenning die hij verdient.

The Imitation Game, met Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Mark Strong en Matthew Goode in de hoofdrol, werd zeer positief ontvangen door pers en publiek op diverse prestigieuze filmfestivals, en won daar ook meerdere malen de publieksprijs.

 Tijden en Tickets - Kies een stad

Di 25 jul
22:00 Rooftop Cinema
CineMec Utrecht

Van 22:00 tot 00:03

Engels, Nederlands ondertiteld

Rooftop Cinema

later

Tickets nieuwe speelweek

De speelweek van films bij de bioscopen van Pathé loopt van donderdag tot en met woensdag. Op elke maandag wordt het programma van de nieuwe speelweek geprogrammeerd. Het volledige programma van de nieuwe speelweek (vanaf elke donderdag) is vaak vanaf maandagavond verkrijgbaar.

Posters