Pathé respecteert jouw privacy

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en je voorkeuren te onthouden. Als je beperkt cookies wilt ontvangen kun je de instellingen aanpassen.

Byzantium
Byzantium
Loading the player...

Byzantium

Release: 11 juli 2013
Byzantium

Byzantium is het nieuwe vampire drama van Neil Jordan waarin twee mysterieuze vrouwen, Eleanor (Saoirse Ronan) en Clara (Gemma Arterton) hun toevlucht zoeken in een verlaten badplaats

Daar ontmoeten ze Noel die hen onderdak biedt in zijn verpauperde hotel Byzantium. Clara verandert het hotel al snel in een bordeel terwijl Eleanor vriendschap sluit met een jongen van school, Frank. De twee tieners lijken voor elkaar bestemd en Eleanor besluit met Frank haar grote geheim te delen; haar moeder en zij zijn ruim 200 jaar oud en overleven op mensenbloed.

In het kleine rustige dorpje vallen er doden en het verleden waarvoor de twee vrouwen zo lang op de vlucht waren lijkt hen in te halen. Dit heeft verbazingwekkende gevolgen.

Kijk bij Pathé Thuis

Pathé Publiek 5 ratings ›

4,6 van de 5 sterren
 • Genre: Drama, Fantasy, Horror, PAC, Thriller
 • Duur: 118 minuten
 • Regisseur: Neil Jordan
 • Kijkwijzer: Jonger dan 16? Dan geen toegang, ook niet onder begeleiding van een volwassene. Ter controle kan om legitimatie worden gevraagd.
  Jonger dan 16? Dan geen toegang, ook niet onder begeleiding van een volwassene. Ter controle kan om legitimatie worden gevraagd.
  Grof taalgebruik
  Grof taalgebruik
  Geweld
  Geweld
 • Special: PAC

POSTERS