Pathé respecteert jouw privacy

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en je voorkeuren te onthouden. Als je beperkt cookies wilt ontvangen kun je de instellingen aanpassen.

Lincoln
Lincoln
Loading the player...

Lincoln

Release: 31 januari 2013
Lincoln

In een door oorlog verdeeld land, waarin grote veranderingen noodzakelijk zijn, streeft Abraham Lincoln naar een vrij en herenigd land zonder slavernij

Met zijn onuitputtelijke moed en vastberadenheid om te slagen, zullen de keuzes die hij maakt in deze kritieke fase, essentiële veranderingen teweegbrengen voor de komende generaties.

De film is geregisseerd door Steven Spielberg en de rol van Abraham Lincoln wordt vertolkt door tweevoudig Oscar® winnaar Daniel Day-Lewis. Daarnaast maken Sally Field, David Strathairn, Joseph Gordon-Levitt, James Spader, Hal Holbrook en Tommy Lee Jones deel uit van de award-winnende cast. De productie van Lincoln is in handen van Steven Spielberg en Kathleen Kennedy. Het script is geschreven door Tony Kushner en is gebaseerd op een deel van het boek “Team of Rivals: The Political Genius of Abraham Lincoln” door Doris Kearns Goodwin.

Kijk bij Pathé Thuis

Pathé Publiek 3 ratings ›

4,3 van de 5 sterren
 • Genre: Biografie, Drama, History
 • Duur: 151 minuten
 • Regisseur: Steven Spielberg
 • Kijkwijzer: Jonger dan 12? Dan alleen toegang onder begeleiding van een volwassene.
  Jonger dan 12? Dan alleen toegang onder begeleiding van een volwassene.
  Discriminatie
  Discriminatie
  Grof taalgebruik
  Grof taalgebruik
  Geweld
  Geweld

POSTERS

Foto's