Pathé respecteert jouw privacy

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en je voorkeuren te onthouden. Als je beperkt cookies wilt ontvangen kun je de instellingen aanpassen.

Night Train to Lisbon
Night Train to Lisbon
Loading the player...

Night Train to Lisbon

Release: 18 april 2013
Night Train to Lisbon

Night Train to Lisbon is de indrukwekkende verfilming van het gelijknamige bestseller boek van Pascal Mercier, geregisseerd door Oscarwinnaar Bille August

De film, met hoofdrollen voor Jeremy Irons, Mélanie Laurent, Jack Huston, Bruno Ganz en Charlotte Rampling, beleefde zijn première op het Berlijn filmfestival 2013.

Het leven van Raimund Gregorius (Jeremy Irons), een geliefd leraar Latijn en deskundige in oude talen, neemt een bijzondere wending wanneer hij een mysterieuze jonge vrouw behoed haar leven te beëindigen door van een brug te springen. Als de vrouw vervolgens spoorloos verdwijnt laat ze haar jas bij Raimund achter, met daarin een boek van Portugese dokter Amadeu de Prado en een nachttreinticket naar Lissabon.

Hij besluit het ticket te gebruiken en al zoekende naar de achtergrond van het boek en de schrijver ontvouwt zich langzaam een tragische liefdesgeschiedenis, vol emotionele intriges en overdenkingen naar de ware zin van het leven.

Kijk bij Pathé Thuis

Pathé Publiek 1 ratings ›

5 van de 5 sterren
 • Genre: Drama, PAC, Thriller
 • Duur: 111 minuten
 • Regisseur: Bille August
 • Kijkwijzer: Jonger dan 12? Dan alleen toegang onder begeleiding van een volwassene.
  Jonger dan 12? Dan alleen toegang onder begeleiding van een volwassene.
  Angst
  Angst
  Geweld
  Geweld
 • Special: PAC