Pathé respecteert jouw privacy

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en je voorkeuren te onthouden. Als je beperkt cookies wilt ontvangen kun je de instellingen aanpassen.

Therese Desqueyroux
Therese Desqueyroux
Loading the player...

Therese Desqueyroux

Release: 21 maart 2013
Therese Desqueyroux

Frankrijk, eind jaren ’20. Vrolijk en vrij van geest trouwt Thérèse (Audrey Tautou) met haar buurman Bernard Desqueyroux (Gilles Lellouche), waarmee ze het land van twee families tot één groot landgoed maakt

Bernard tolereert de sterke wil van zijn intelligente vrouw, maar hij kan niet voorkomen dat Thérèse zich opgesloten voelt en verveeld raakt. Het saaie leven op het platteland en de middelmatigheid van haar man wakkeren dromen over Parijs aan. Dromen over meer inspiratie, cultuur en uitdaging. Een wanhopige poging haar lot te veranderen loopt echter verkeerd af. Ze verliest niet alleen haar gezicht voor beide families, maar ook haar laatste hoop op vrijheid.

Thérèse D. brengt de hartverscheurende lijdensweg van een ijzersterk karakter ontroerend en meeslepend in beeld. Berlijn- en Cannes winnaar Claude Miller overleed op 4 april 2012. Zijn laatste film Thérèse Desqueyroux werd geselecteerd als slotfilm van het Festival de Cannes.

Kijk bij Pathé Thuis
 • Genre: Drama, PAC
 • Duur: 110 minuten
 • Regisseur: Claude Miller
 • Taalversie: Engels, Nederlands ondertiteld
 • Kijkwijzer: Mogelijk schadelijk tot 6 jaar
  Mogelijk schadelijk tot 6 jaar
  Geweld
  Geweld
 • Special: PAC