In maart dit jaar verongelukte de hoofdrolspeler van The Maze Runner series Dylan O’Brien op de set van de nieuwste film in de reeks, The Death Cure. De acteur is nog altijd herstellende van zijn verwondingen – meerdere botbreuken – waardoor de productie van de film nog altijd on hold staat. Hij was tijdens een scene met een auto in botsing gekomen, waarna hij naar een nabije ziekenhuis in British Columbia (Canada) is gebracht.

Jennifer Allen, verantwoordelijk voor de publiciteit van O’Brien zegt in The Wrap:

His injuries are very serious and he needs more time to recover

The Death Cure is de derde film van The Maze Runner saga. De tweede film, Scorch Trials, ging in september 2015 in première en haalde wereldwijd $81.6 miljoen binnen. De debuutfilm The Maze Runner deed het beter met $102 miljoen.

Maze Runner: The Death Cure staat voor 16 februari 2017 op de agenda. Door de gebeurtenissen rondom Dylan O’Brien is het echter uiterst twijfelachtig of die releasedatum nog reëel is.

The Maze Runner