Pathé respecteert jouw privacy

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en je voorkeuren te onthouden. Door verder door te gaan in de website ga je er mee akkoord dat voor dit doel er cookies geplaatst zullen worden.

PAC

Pathé PAC

PAC

Boeiende films met prachtige verhalen

Pathé Alternative Cinema speelt in op de groeiende behoefte naar kwaliteitsfilms. PAC selecteert mooie films die iets extra's brengen; met diepgang, adembenemende achtergronden en een verhaal dat lang blijft hangen.

Deze films krijgen vaak minder aandacht dan films uit Hollywood, maar winnen de laatste jaren snel aan populariteit. Geniet dus bij Pathé van deze ontroerende en krachtige PAC-films.
 

Bankier Van Het Verzet

Bankier van het Verzet is het waargebeurde, onbekende verhaal van Nederlands grootste verzetsheld.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Finding Your Feet

Wanneer ‘Lady’ Sandra Abbott erachter komt dat haar echtgenoot na een huwelijk van veertig jaar een verhouding heeft met haar beste vriendin, besluit ze bij haar oudere zus in te trekken.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Lady Bird

Lady Bird is het regiedebuut van actrice Greta Gerwig (Frances Ha), die tevens het scenario heeft geschreven. De film legt zowel de humor als het drama bloot in de turbulente relatie tussen een moeder en haar tienerdochter.

Klik op een stad voor tijden en tickets

The Guernsey Literary Society

In de nasleep van de Tweede Wereldoorlog besluit de vrijgevochten journaliste Juliet Ashton (Lily James) een boek te schrijven over de Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society, een boekenclub die tijdens de oorlog werd opgericht op het Kanaaleiland Guernsey.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Final Portrait

De totstandkoming van het laatste meesterwerk van Alberto Giacometti vastgelegd door de award winnende regisseur Stanley Tucci (bekend van Big Night & Blind Date)

Klik op een stad voor tijden en tickets

Wonder Wheel

Wonder Wheel vertelt het verhaal van vier met elkaar verstrengelde levens te midden van de drukte in een pretpark op Coney Island, New York in de jaren ’50.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Breathe

In het waargebeurde liefdesverhaal Breathe heeft de avontuurlijke en charismatische Robin Cavendish (Andrew Garfield) nog een heel leven voor zich wanneer hij plots verlamd raakt door polio.

Klik op een stad voor tijden en tickets

The Leisure Seeker

Oscarwinnares Helen Mirren (The Queen) en Golden Globe-winnaar Donald Sutherland (JFK) schitteren in The Leisure Seeker, een romantische tragikomedie van de Italiaanse regisseur Paolo Virzì naar de gelijknamige bestseller van Michael Zadoorian.

Klik op een stad voor tijden en tickets

C'est La Vie

Max runt al 30 jaar een cateringbedrijf en heeft zodoende honderden feesten en partijen georganiseerd. Zo ook de bruiloft van Pierre en Helena, die trouwen in een prachtig 17e -eeuws kasteel.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Phantom Thread

Tien jaar na There Will Be Blood werken regisseur Paul Thomas Anderson en drievoudig Oscarwinnaar Daniel Day Lewis opnieuw samen.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Aus Dem Nichts

Een verhaal over familie, recht en wraak, geïnspireerd op de rechts-extremistische moorden in Duitsland en de daaropvolgende rechtszaak in 2013.

Klik op een stad voor tijden en tickets

LBJ

Nadat de machtige senator Lyndon Baines Johnson (Woody Harrelson) in 1960 de democratische voorverkiezingen verliest van senator John F. Kennedy, stemt hij er mee in om de running mate van zijn rivaal te worden.

Tijden en tickets

Love, Simon

Love, Simon is een grappig en oprecht verhaal over opgroeien, en alle hectiek rondom jezelf vinden en verliefd worden.

Koop tickets voor 21 mei

The Big Sick

Na een one-night stand zijn de New Yorkse stand-up comedian Kumail (Kumail Nanjiani) en Emily (Zoe Kazan) smoorverliefd op elkaar. Het enige probleem: Kumail verzwijgt zijn vriendin voor zijn traditionele Pakistaanse ouders.

Tijden en tickets

The Shape Of Water

Van de meesterlijke verhalenverteller Guillermo del Toro komt The Shape of Water, een sprookje dat niet van deze wereld is.

Klik op een stad voor tijden en tickets

The Rider

Na haar debuut situeert Zhao ook deze film in het Amerikaanse achterland van South Dakota. In deze schrale wereld herstelt de veelbelovende jonge rodeorijder Brady van een ernstige hoofdwond. Terugkomen in de arena is zo goed als onmogelijk, alleen dat wil hij nog niet toegeven.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri is een donker en komisch drama van Oscar®winnaar Martin McDonagh (In Bruges).

Klik op een stad voor tijden en tickets

Der Hauptmann

Duitsland, maart 1945. De Tweede Wereldoorlog loopt op zijn eind, maar het vechten gaat nog altijd door. Na een Amerikaanse luchtaanval raakt de Duitse soldaat Willi Herold gescheiden van zijn legereenheid waarna hij ervan wordt verdacht een deserteur te zijn.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Darkest Hour

Slechts een paar dagen nadat hij premier van het Verenigd Koninkrijk is geworden, moet Winston Churchill (Gary Oldman) meteen één van zijn zwaarste beproevingen doorstaan.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Au Revoir La Haut

Na de Eerste Wereldoorlog te midden van de verwoestingen proberen de vrienden Albert en Édouard, soldaten die de verschrikkingen van de loopgraven meemaakten, hun gewone leven weer op te pakken.

Klik op een stad voor tijden en tickets

I, Tonya

Kunstschaatsster Tonya Harding (Margot Robbie) is een natuurtalent en niets lijkt haar selectie voor de Olympische spelen in de weg te staan. Maar Tonya komt niet bepaald uit een rijke familie, en haar vulgaire outfits en gedrag zijn een doorn in het oog van de keurige schaatswereld.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Call Me By Your Name

De 17-jarige Elio (Timothée Chalamet) brengt samen met zijn ouders de zomer door op het Italiaanse platteland. Wanneer Oliver, (Armie Hammer) een knappe Amerikaanse onderzoeksassistent, naar Italië komt om samen te werken met Elio’s geleerde vader (Michael Stuhlbarg), vindt hij dit erg intrigerend.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Mary Magdalene

Mary Magdalene is het originele verhaal over een van de meest omstreden en fascinerende figuren uit de Bijbel.

Tijden en tickets

Normandie Nue

Om hun dorp te redden, moeten ze zich letterlijk blootgeven.In Mêle-sur-Sarthe, een klein dorp in Normandië, worden de veehouders geteisterd door de crisis: de prijs van het vlees daalt fors, de melk wordt met verlies verkocht en de veehouders zitten in zak en as.

Koop tickets voor 02 mei

Doof Kind

Doof kind schetst een ontroerend portret van een aanstekelijke dove jongeman die zijn draai heeft gevonden in het leven en zichzelf bepaald niet zielig vindt.

Koop tickets voor 22 april

Django

1943, het door Nazi-Duitsland bezette Parijs. De briljante, zorgeloze jazzgitarist Django Reinhardt is op het hoogtepunt van zijn roem en speelt in de grootste zalen van de stad.

Koop tickets voor 11 mei

The Mercy

Donald Crowhurst ondernam een desastreuze poging om de Golden Globe Race van 1968 rond de wereld te winnen, maar dat eindigde ermee dat hij besloot de boel op te lichten.

5 jul 2018

First Man

Film over het leven van Neil Amstrong en de legendarische missie in de ruimte waarin hij op 20 juli 1969 als eerste mens op de Maan stapte.

11 okt 2018

Isle Of Dogs

Isle of Dogs vertelt het verhaal van Atari Kobayashi, een 12-jarig pleegkind van de corrupte burgemeester Kobayashi. Na het uitroepen van de noodtoestand worden alle huisdieren van Megasaki City verbannen naar een grote afvalstortplaats genaamd Trash Island.

10 mei 2018

A Man Of Integrity

A Man of Integrity is een intens en verontrustend drama over corruptie en onrecht dat in het geheim gefilmd werd in het noorden van Iran.

3 mei 2018

Under The Tree

Wanneer de buren van Baldvin en Inga beginnen te klagen over een boom die teveel schaduw werpt op hun tuin, loopt de zo onschuldig lijkende, typische burenruzie onverwachts steeds meer uit de hand.

17 mei 2018

On Chesil Beach

1962. Tijdens hun huwelijksreis droomt het pasgetrouwde jonge stel Florence en Edward van hun toekomst samen. Ze beseffen echter nog niet dat de beslissingen die ze die zomer nemen invloed zullen hebben op de rest van hun leven.

28 jun 2018

The Last Son

Massachusetts, 18 juli 1969. Terwijl de wereld thuis in spanning kijkt naar de lancering van Apollo 11, wordt op het eiland Chappaquiddick, een geliefd vakantieoord voor welgestelde Amerikanen, een van de meest controversiële politieke doofpotaffaires van Amerika georkestreerd.

21 jun 2018

Oh Lucy!

Oh Lucy! is een bitterzoete komedie waarin de Japanse filmmaakster Atsuko Hirayanagi in treffende scènes de culturele verschillen tussen Oost en West schetst.

17 mei 2018

Het Mysterie van de Melkrobots

Boeren zijn onmisbaar, nemen grote risico’s en werken harder dan bijna iedereen. Maar wat als er iets mis gaat?

7 dec 2018

El Presidente

Hernán Blanco, de president van Argentinië, staat voor een belangrijke beslissing. Hij komt samen met politieke leiders voor een conferentie in het Chileense La Cordillera.

30 jul 2018

Le Retour du héros

Le retour du héros is een enerverende komedie waarin goedbedoeld bedrog tot gevaarlijke oplichterij leidt.

5 jul 2018

La Villa

LA VILLA is een mediterraans familiedrama over twee broers en een zus die samenkomen wanneer hun vader ernstig ziek is.

24 mei 2018