PAC

Pathé PAC

PAC

Boeiende films met prachtige verhalen

Pathé Alternative Cinema speelt in op de groeiende behoefte naar kwaliteitsfilms. PAC selecteert mooie films die iets extra's brengen; met diepgang, adembenemende achtergronden en een verhaal dat lang blijft hangen.

Deze films krijgen vaak minder aandacht dan films uit Hollywood, maar winnen de laatste jaren snel aan populariteit. Geniet dus bij Pathé van deze ontroerende en krachtige PAC-films.
 

First Man

In navolging van het succes van hun met zes Oscars bekroonde hitfilm La La Land werken Oscarwinnend regisseur Damien Chazelle en steracteur Ryan Gosling opnieuw samen aan First Man van Universal Pictures.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Studio 54 (2018)

Studio 54 was hét middelpunt van sex, drugs en disco in de jaren ’70. Deze plek heeft niet alleen een invulling gegeven aan het begrip ‘disco’ maar is een symbool voor het hele tijdperk.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Sobibor

Sobibor vertelt het indrukwekkende verhaal van de grote ontsnapping uit het Naziconcentratiekamp Sobibór gelegen in bezet Polen. In 1942 en 1943 worden 170.165 mensen gedeporteerd naar Sobibór, onder wie 34.323 Nederlandse Joden.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Rafaël

Rafaël is een spannend verhaal over dromen, standvastigheid en grenzeloze liefde. Gebaseerd op ware gebeurtenissen vertelt Rafaël het aangrijpende, soms ongelooflijke verhaal van de Nederlandse Kimmy en Tunesische Nazir.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Todos Lo Saben

Laura (Penélope Cruz) en haar gezin reizen vanuit Buenos Aires terug naar haar geboortedorp in Spanje voor een huwelijk. De bruiloft is een grote reünie met de hele familie, dorpsvrienden en haar oude liefde Paco (Javier Bardem).

Klik op een stad voor tijden en tickets

The Children Act

Gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Booker-Prize winnaar Ian McEwan ('Atonement'), die tevens het scenario schreef voor de film.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Niemand In De Stad

Niemand in de Stad is een coming of age verhaal van vriendschap, van verlangens, en van volwassen worden. In het niemandsland tussen jeugd en volwassenheid heb je de ruimte om jezelf te heruitvinden, maar juist in die overvloed aan mogelijke identiteiten is het lastig zoeken naar wie je wilt zijn.

Klik op een stad voor tijden en tickets

De Dirigent

Amerika 1926: De Nederlandse 24 jarige Antonia Brico (Christanne de Bruijn) is als kind met haar ouders (Annet Malherbe en Raymond Thiry) geëmigreerd naar Amerika. Ze droomt ervan om dirigent te worden, maar die ambitie wordt door niemand serieus genomen.

Klik op een stad voor tijden en tickets

The Sisters Brothers

Gebaseerd op het zwart-komische boek van Patrick DeWitt. 1850, het Wilde Westen is volledig in de ban van goudkoorts. De beruchte huurmoordenaars en broers Eli en Charlie Sisters krijgen de opdracht om Hermann Kermit Warm op te sporen.

Klik op een stad voor tijden en tickets

RBG

De documentaire RBG geeft ons een unieke inkijk in het uitzonderlijke leven van opperrechter aan het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten; Ruth Bader Ginsburg.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Fahrenheit 11/9

Fahrenheit 11/9 geeft een provocerende en komische kijk op de tijd waarin we leven.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Life Itself

In Life Itself volgen we het leven van een jong stel in New York. Will (Oscar Isaac) en Abby (Olivia Wilde) ontmoeten elkaar in hun studententijd. Ze zijn gelukkig samen, trouwen en verwachten hun eerste kindje.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Les Gardiennes

Het is 1915. De mannen trekken naar het oorlogsfront en de achtergebleven vrouwen proberen het dagelijks leven voort te zetten, wachtend op de terugkomst van de soldaten.

Klik op een stad voor tijden en tickets

A Bras Ouverts

Jean-Etienne Fougerole (Christian Clavier) is een rijke intellectueel die in zijn nieuwe roman ‘Met Open Armen’ rijke mensen aanmoedigt om families in nood te helpen.

Koop tickets voor 08 november

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri is een donker en komisch drama van Oscar®winnaar Martin McDonagh (In Bruges).

Tijden en tickets

Het Mysterie van de Melkrobots

Boeren zijn onmisbaar, nemen grote risico’s en werken harder dan bijna iedereen. Maar wat als er iets mis gaat? Het Mysterie van de Melkrobots is een documentaire over kwetsbaarheid van de moderne boer.

7 dec 2018

White Boy Rick

Het waargebeurde verhaal van Richard Wershe Jr (Matthew McConaughey), die in de jaren tachtig als informant voor de politie undercover ging in de Amerikaanse drugshandel.

3 jan 2019

Mary, Queen of Scots

' Mary Queen of Scots' vertelt het verhaal over het turbulente leven van de charismatische Mary Stuart. Mary werd op haar zestiende Koningin van Frankrijk. Nadat ze op haar achttiende weduwe wordt ontstaat er de druk om te hertrouwen.

17 jan 2019

Werk Ohne Autor

Kurt (Tom Schilling) groeit op in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. De verschrikkingen die plaatsvinden onder Hitlers regime, raken ook zijn persoonlijke leven. Kurts jonge tante die kampt met een psychische aandoening valt ten prooi aan de nazi’s.

24 jan 2019