Pathé respecteert jouw privacy

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en je voorkeuren te onthouden. Als je beperkt cookies wilt ontvangen kun je de instellingen aanpassen.

PAC

Pathé PAC

PAC

Boeiende films met prachtige verhalen.

Pathé Alternative Cinema speelt in op de groeiende behoefte naar kwaliteitsfilms. PAC selecteert mooie films die iets extra's brengen; met diepgang, adembenemende achtergronden en een verhaal dat lang blijft hangen.

Deze films krijgen vaak minder aandacht dan films uit Hollywood, maar winnen de laatste jaren snel aan populariteit. Geniet dus bij Pathé van deze ontroerende en krachtige PAC-films.
 

Hell or High Water

In Hell or High Water, geschreven door de scenarist van Sicario, jaagt een sheriff op twee broers die hun schulden bij de bank proberen af te lossen… met de buit van hun bankovervallen.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Tonio

Op 23 mei 2010 wordt de 21-jarige Tonio van der Heijden door een auto geschept en in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar hij overlijdt.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Captain Fantastic

Deze film is geregisseerd door Matt Ross, met in de hoofdrol Viggo Mortensen, als vader van zes jonge kinderen. Ze leven geïsoleerd van de samenleving in de bossen van het Pacific Northwest.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Genius

Genius vertelt het verhaal van Max Perkins, die als redacteur bij uitgeverij Scribner de werken van legendarische schrijvers als Thomas Wolfe, Ernest Hemingway en F. Scott Fitzgerald overzag.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Three Generations

Ramone is een tiener die opgroeit in de East Village in New York. Ze woont al sinds jaar en dag met haar moeder bij haar lesbische oma en haar vriendin.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Monsieur Chocolat

Het waargebeurde verhaal van de legendarische clown Chocolat, de eerste zwarte circusartiest van Frankrijk, die grote successen beleefde in de tijd van de belle époque in Parijs.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Trumbo

Dalton Trumbo was in 1947 een van de best betaalde scenaristen van zijn tijd. Hij behoorde echter ook tot een groep filmartiesten wiens carrières abrupt onderbroken werd.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Florence Foster Jenkins

Florence Foster Jenkins vertelt het waargebeurde verhaal van de gelijknamige legendarische New Yorkse erfgename en socialite die er alles aan deed om haar droom, een groots zangeres worden, uit te laten komen.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Brooklyn

Brooklyn vertelt het meeslepende verhaal van Eilis Lacey (Saoirse Ronan), een jonge Ierse immigrante die rond 1950 in Brooklyn haar weg probeert te vinden.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Eye In The Sky

Eye in the Sky is een bloedstollende actiethriller waarin we kolonel Katherine Powell (Helen Mirren) volgen die een geheime actie leidt die terroristen in Kenia moet ontmaskeren

Klik op een stad voor tijden en tickets

Joy (2016)

Joy vertelt het onstuimige verhaal van een familie over vier generaties. In het middelpunt staat een meisje dat verandert in de vrouw, die eigenhandig een zakenimperium opricht en leidt.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Ma Vie De Courgette

Courgette is de bijnaam van een 9-jarige jongen. Na de plotselinge dood van zijn moeder wordt Courgette opgevangen door politieman Raymond.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Knielen Op Een Bed Violen

Knielen op een bed violen is een aangrijpende liefdesgeschiedenis en een klassiek noodlotsdrama over twee mensen die zielsveel van elkaar houden. Een ontroerende film over liefde, geloof en het maken van keuzes.

Klik op een stad voor tijden en tickets

An

AN (A Sweet Taste of Life) is de nieuwe speelfilm van de veelvuldig bekroonde Japanse regisseur Naomi Kawase (The Mourning Forest, Suzaku, Still the Water, gebaseerd op het gelijknamige boek van de Japanse schrijver Tetsuya Akikawa.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Un Homme a la Hauteur

Diane is een mooie vrouw. Een hele mooie vrouw. Het type vrouw die overal waar ze komt wordt nagekeken. Ze is een briljante advocaat met een goed gevoel voor humor en een sterke persoonlijkheid.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Carol

New York, 1952. Carol is elegant, verfijnd, rijk en getrouwd. Theresa staat aan het begin van haar leven, onzeker over wie ze wil worden.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Spotlight

In het indrukwekkende filmdrama Spotlight stuit de journalistieke onderzoeksafdeling van The Boston Globe op een zedenzaak binnen de katholieke gemeenschap.

Klik op een stad voor tijden en tickets

L'Economie Du Couple

Marie en Boris besluiten om na 15 jaar huwelijk te scheiden. Het huis waar ze met hun dochters wonen is door Marie gekocht, door Boris gerenoveerd en is hét discussiepunt van de scheiding.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Demolition

De nieuwste film van Oscar genomineerd regisseur Jean-Marc Vallée (Wild en The Dallas Buyers Club) is een al even ontroerende, als hilarische liefdesverklaring aan het leven.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Suffragette

Het krachtige drama van Sarah Gavron is de eerste speelfilm over de werkelijke strijders bij de Suffragettes.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Le Nouveau

Iedereen is ooit wel eens 'the new kid' geweest.

Koop tickets voor 10 november

La fille inconnue

Jenny, een jonge huisarts, voelt zich schuldig omdat ze haar praktijk niet meer open had gedaan voor een jong meisje dat een dag later dood teruggevonden wordt.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Riphagen

Riphagen is een WOII-misdaad thriller gebaseerd op het leven van Andries 'Al Capone' Riphagen.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Een Echte Vermeer

Begin jaren ‘20. De jonge, getalenteerde Han van Meegeren schildert net als zijn grote idolen Rembrandt en Johannes Vermeer: met een welhaast fotografische precisie.

Tijden en tickets

Toni Erdmann

Toni Erdmann is een bitterzoete tragikomedie over een vader die tijdens een spontaan bezoek aan zijn dochter, die in het buitenland werkt, merkt hoe ongelukkig zij is.

Koop tickets voor 02 november

Perfetti Sconosciuti

Een groepje goed bevriende echtparen besluit tijdens een etentje alle telefoontjes en berichtjes te delen die ze binnenkrijgen. Ze blijken meer geheimen voor elkaars partner en vrienden te hebben dan ze dachten…

Koop tickets voor 30 oktober

A Hologram For The King

Een mislukte Amerikaanse zakenman (Tom Hanks) probeert uit een diep dal te klimmen door in Saudie Arabië een zakenplan te verkopen aan rijke koning.

16 jun 2016

The Light between Oceans

In de meeslepende film The Light Between Oceans gebaseerd op de wereldwijde bestseller van M.L. Stedman, ontmoeten we vuurtorenwachter Tom (Michael Fassbender) en zijn vrouw Isabel (Oscar® winnares Alicia Vikander).

10 nov 2016

The Circle (2016)

Mae Holland kan haar geluk niet op als ze wordt aangenomen bij de Cirkel, het machtigste internetbedrijf ter wereld.

11 mei 2017

Hidden Figures

Hidden Figures is het ongelofelijke en onvertelde verhaal van Katherine Johnson (Taraji P. Henson), Dorothy Vaughn (Octavia Spencer) en Mary Jackson (Janelle Monáe), drie briljante vrouwen van Afro-Amerikaanse afkomst, die werkten bij de NASA.

2 feb 2017

I, Daniel Blake

Humor, warmte en wanhoop gaan hand in hand en maken van I, Daniel Blake een oprechte, emotionele en uiterst innemende film

24 nov 2016

American Honey

Een jonge vrouw die niets te verliezen heeft sluit zich aan bij de salesafdeling van een reisblad

9 mrt 2017

After the Storm

Centraal in After the Storm staat Ryota, eens een roemrijk en prijswinnend auteur, die nu al zijn geld aan gokken verspilt, vervreemd is van zijn ex-vrouw en ouder wordende moeder en een slechte band heeft met zijn zoontje.

16 mrt 2017

Frantz

De Eerste Wereldoorlog is afgelopen. In een klein Duits stadje bezoekt Anna elke dag het graf van haar verloofde, die sneuvelde aan het front in Frankrijk.

1 dec 2016

Manchester By The Sea

Manchester by the Sea vertelt het verhaal van de familie Chandler, een arbeidersgezin uit Massachusetts.

19 jan 2017

Loving

In de jaren '60 trouwen een blanke man en een zwarte vrouw en ze moeten tot aan de Hoge Raad procederen om samen te kunnen leven.

23 feb 2017

The Salesman

The Salesman volgt het stel Emad en Rana, dat wordt gedwongen hun appartement te verlaten door gevaarlijke werkzaamheden in een aanliggend gebouw.

8 dec 2016

Layla M.

De 18-jarige Layla (Nora El Koussour) is een jonge vrouw van Marokkaanse afkomst. Ze doet eindexamen vwo en is een fanatiek voetbalster.

17 nov 2016

Complete Unknown

Tom (Michael Shannon) leeft gelukkig met zijn vrouw in Brooklyn. Voor zijn verjaardag organiseert hij een intiem diner waar enkel zijn beste vrienden op uitgenodigd zijn. En dan duikt Alice (Rachel Weisz) op.

24 nov 2016

Reparer Les Vivants

Vroeg in de ochtend trekken drie surfers naar zee om de golven te trotseren. Op weg terug krijgen ze een ongeval. De negentienjarige Simon Limbres wordt in comateuze toestand naar het ziekenhuis vervoerd, waar de arts constateert dat hij hersendood is.

16 feb 2017

Sing Street

In het Dublin van de jaren '80 probeert Colin te ontsnappen aan zijn geforceerde familie door een band te beginnen waarmee hij indruk wil maken op het mysterieuze meisje van zijn dromen.

17 nov 2016

Monk

Monk is een dertienjarige hypochondrische jongen, zijn zusje Joni (16) een rebellerende puber, zijn moeder Maria een flamboyante Spaanse en zijn vader Fabian een kunstenaar die met zichzelf in de knoop zit.

6 apr 2017