Pathé respecteert jouw privacy

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en je voorkeuren te onthouden. Door verder door te gaan in de website ga je er mee akkoord dat voor dit doel er cookies geplaatst zullen worden.

PAC

Pathé PAC

PAC

Boeiende films met prachtige verhalen

Pathé Alternative Cinema speelt in op de groeiende behoefte naar kwaliteitsfilms. PAC selecteert mooie films die iets extra's brengen; met diepgang, adembenemende achtergronden en een verhaal dat lang blijft hangen.

Deze films krijgen vaak minder aandacht dan films uit Hollywood, maar winnen de laatste jaren snel aan populariteit. Geniet dus bij Pathé van deze ontroerende en krachtige PAC-films.
 

The Shape Of Water

Van de meesterlijke verhalenverteller Guillermo del Toro komt The Shape of Water, een sprookje dat niet van deze wereld is.

Klik op een stad voor tijden en tickets

The Post

Een meeslepend verhaal over de onwaarschijnlijke samenwerking tussen de eerste vrouwelijke uitgever van een grote Amerikaanse krant, Katherine Graham (Streep) en hoofdredacteur Ben Bradlee (Hanks) van The Washington Post.

Klik op een stad voor tijden en tickets

I, Tonya

Kunstschaatsster Tonya Harding (Margot Robbie) is een natuurtalent en niets lijkt haar selectie voor de Olympische spelen in de weg te staan. Maar Tonya komt niet bepaald uit een rijke familie, en haar vulgaire outfits en gedrag zijn een doorn in het oog van de keurige schaatswereld.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri is een donker en komisch drama van Oscar®winnaar Martin McDonagh (In Bruges).

Klik op een stad voor tijden en tickets

Darkest Hour

Slechts een paar dagen nadat hij premier van het Verenigd Koninkrijk is geworden, moet Winston Churchill (Gary Oldman) meteen één van zijn zwaarste beproevingen doorstaan.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Voorpremière De Wilde Stad

Van 22 tot en met 27 februari vinden er als enige in Nederland voorstellingen plaats van De Wilde Stad bij Pathé. Je kan dus de film als allereerste zien en wel voor het speciale tarief van € 7,50.

Tijden en tickets

The Big Sick

Na een one-night stand zijn de New Yorkse stand-up comedian Kumail (Kumail Nanjiani) en Emily (Zoe Kazan) smoorverliefd op elkaar. Het enige probleem: Kumail verzwijgt zijn vriendin voor zijn traditionele Pakistaanse ouders.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Wild

In Wild volgen we gedurende de vier jaargetijden de verhalen van drie hoofdrolspelers: de vos, het edelhert en het wilde zwijn.

Tijden en tickets

The Florida Project

De 6-jarige Moonee woont met haar moeder Halley in een motel in de schaduw van Disney World Florida.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Breathe

In het waargebeurde liefdesverhaal Breathe heeft de avontuurlijke en charismatische Robin Cavendish (Andrew Garfield) nog een heel leven voor zich wanneer hij plots verlamd raakt door polio.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Wonder Wheel

Wonder Wheel vertelt het verhaal van vier met elkaar verstrengelde levens te midden van de drukte in een pretpark op Coney Island, New York in de jaren ’50.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Final Portrait

De totstandkoming van het laatste meesterwerk van Alberto Giacometti vastgelegd door de award winnende regisseur Stanley Tucci (bekend van Big Night & Blind Date)

Klik op een stad voor tijden en tickets

Wonder

August Pullman (Jacob Tremblay) is geboren met afwijkingen aan zijn gezicht. Bang om er niet geaccepteerd te worden hebben zijn ouders (Julia Roberts en Owen Wilson) hem nooit naar een reguliere school gestuurd. Tot nu toe.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Loving Vincent

Loving Vincent is een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh: de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld.

Klik op een stad voor tijden en tickets

The Leisure Seeker

Oscarwinnares Helen Mirren (The Queen) en Golden Globe-winnaar Donald Sutherland (JFK) schitteren in The Leisure Seeker, een romantische tragikomedie van de Italiaanse regisseur Paolo Virzì naar de gelijknamige bestseller van Michael Zadoorian.

Klik op een stad voor tijden en tickets

C'est La Vie

Max runt al 30 jaar een cateringbedrijf en heeft zodoende honderden feesten en partijen georganiseerd. Zo ook de bruiloft van Pierre en Helena, die trouwen in een prachtig 17e -eeuws kasteel.

Klik op een stad voor tijden en tickets

The Insult

In The Insult leidt een incident tussen twee mannen tot een zaak van nationaal belang, waarin de Libanese burgeroorlog een schaduw op de hedendaagse maatschappij werpt.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Phantom Thread

Tien jaar na There Will Be Blood werken regisseur Paul Thomas Anderson en drievoudig Oscarwinnaar Daniel Day Lewis opnieuw samen.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Downsizing

In Downsizing ontdekken Noorse wetenschappers hoe ze als oplossing voor overbevolking mensen kunnen laten krimpen tot een lengte van bijna 13 centimeter.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Call Me By Your Name

De 17-jarige Elio (Timothée Chalamet) brengt samen met zijn ouders de zomer door op het Italiaanse platteland. Wanneer Oliver, (Armie Hammer) een knappe Amerikaanse onderzoeksassistent, naar Italië komt om samen te werken met Elio’s geleerde vader (Michael Stuhlbarg), vindt hij dit erg intrigerend.

Klik op een stad voor tijden en tickets

De Wilde Stad

Bergketens van glas en beton, industriële savannes, kilometers rioolbuizen.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Médecin de Campagne

Médecin de campagne is een heerlijke tragikomedie van de Franse regisseur Thomas Lilti, die zelf ook huisarts is.

Tijden en tickets

Lady Bird

Lady Bird is het regiedebuut van actrice Greta Gerwig (Frances Ha), die tevens het scenario heeft geschreven. De film legt zowel de humor als het drama bloot in de turbulente relatie tussen een moeder en haar tienerdochter.

Koop tickets voor 04 maart

Battle Of The Sexes

De zinderende tenniswedstrijd in 1973 tussen de nummer één van de wereld Billie Jean King (Emma Stone) en ex-kampioen en notoire ritselaar Bobby Riggs (Steve Carell) werd bestempeld als de ‘Battle of the Sexes’.

Tijden en tickets

Doof Kind

Doof kind schetst een ontroerend portret van een aanstekelijke dove jongeman die zijn draai heeft gevonden in het leven en zichzelf bepaald niet zielig vindt.

Tijden en tickets

Film Stars Don't Die in Liverpool

Annette Bening schittert in dit romantische drama als de excentrieke Oscarwinnares Gloria Grahame, de ooit zo geliefde Hollywood-actrice die nu haar dagen slijt in kleine theaters.

Koop tickets voor 07 maart

The Mercy

Donald Crowhurst ondernam een desastreuze poging om de Golden Globe Race van 1968 rond de wereld te winnen, maar dat eindigde ermee dat hij besloot de boel op te lichten.

5 jul 2018

Aus Dem Nichts

Een verhaal over familie, recht en wraak, geïnspireerd op de rechts-extremistische moorden in Duitsland en de daaropvolgende rechtszaak in 2013.

29 mrt 2018

Radiance

Radiance de nieuwe film van de gerenommeerde Japanse regisseur Naomi Kawase (An, Still The Water) was geselecteerd voor de Officiële Competitie van het Cannes filmfestival en won daar de Oecumenische Juryprijs. De film zal zijn Nederlandse première beleven op het IFFR.

15 mrt 2018

Isle Of Dogs

Isle of Dogs vertelt het verhaal van Atari Kobayashi, een 12-jarig pleegkind van de corrupte burgemeester Kobayashi. Na het uitroepen van de noodtoestand worden alle huisdieren van Megasaki City verbannen naar een grote afvalstortplaats genaamd Trash Island.

10 mei 2018

God's Own Country

Johnny werkt van ‘s morgens tot laat ‘s avonds op de boerderij van zijn ouders, verscholen in de mistige landschappen van Yorkshire. Hij probeert zijn frustraties weg te drinken in de lokale pub, hij beleeft er seksuele avonturen die nergens toe leiden.

29 mrt 2018

Au Revoir La Haut

Na de Eerste Wereldoorlog te midden van de verwoestingen proberen de vrienden Albert en Édouard, soldaten die de verschrikkingen van de loopgraven meemaakten, hun gewone leven weer op te pakken.

12 apr 2018

Mary Magdalene

Mary Magdalene is het originele verhaal over een van de meest omstreden en fascinerende figuren uit de Bijbel.

22 mrt 2018

A Man Of Integrity

Een drama over corruptie en onrecht onder een autoritair regime in hedendaags Iran.

3 mei 2018

Beauty And The Dogs

Tijdens een studentenfeest ontmoet Mariam, een jonge vrouw uit Tunesië, de mysterieuze Youssef.

5 apr 2018

Cobain

Cobain probeert zijn zwangere moeder Mia zo ver te krijgen dat ze haar extreme levensstijl verandert. Als dat niet lukt, neemt hij maatregelen.

5 apr 2018

Amori Fragili

'Amori Fragili' is een energieke romantische komedie. Claudia en Flavio hebben lange tijd een gepassioneerde relatie maar dan wordt komt een van haar angsten uit als Flavio op een dag intrekt bij een twintig jaar jongere vrouw...

15 mrt 2018

Jusqu'a la garde

Tijdens de scheidingsprocedure van haar man besluit Miriam de volledige voogdij over hun zoon Julien aan te vragen, om hem te kunnen beschermen tegen haar gewelddadige ex.

1 mrt 2018

Love, Simon

Love, Simon is een grappig en oprecht verhaal over opgroeien, en alle hectiek rondom jezelf vinden en verliefd worden.

14 jun 2018

Les Gardiennes

Het is 1915. De mannen trekken naar het oorlogsfront en de achtergebleven vrouwen proberen het dagelijks leven voort te zetten, wachtend op de terugkomst van de soldaten.

8 mrt 2018

Morisot

In de documentaire Morisot - Moed, Storm en Liefde gaat regisseur Klaas Bense (Diary of a Times Square Thief) op zoek naar de herkomst van een onbekend schilderij waarop Berthe Morisot (1841-1895) afgebeeld staat en schetst aan de hand van zijn zoektocht een levendig en kleurrijk portret van het bew

8 mrt 2018

Under The Tree

Wanneer de buren van Baldvin en Inga beginnen te klagen over een boom die teveel schaduw werpt op hun tuin, loopt de zo onschuldig lijkende, typische burenruzie onverwachts steeds meer uit de hand.

17 mei 2018

Une Saison en France

Abbas, leraar op een middelbare school in de Centraal-Afrikaanse Republiek, vlucht vanwege het oorlogsgeweld met zijn twee kinderen naar Frankrijk. Hij vraagt er politiek asiel aan en werkt ondertussen op de markt.

12 apr 2018

Chappaquiddick

Massachusetts, 18 juli 1969. Terwijl de wereld thuis in spanning kijkt naar de lancering van Apollo 11, wordt op het eiland Chappaquiddick, een geliefd vakantieoord voor welgestelde Amerikanen, een van de meest controversiële politieke doofpotaffaires van Amerika georkestreerd.

12 apr 2018

Oh Lucy!

Oh Lucy! is een bitterzoete komedie waarin de Japanse filmmaakster Atsuko Hirayanagi in treffende scènes de culturele verschillen tussen Oost en West schetst.

17 mei 2018

Sweet Country

Australië, 1929. De Aboriginal Sam en zijn vrouw Lizzie worden door hun baas, de vriendelijke predikant Fred Smith, uitgeleend aan een net van het front teruggekeerde militair om hem te helpen zijn buitenpost te renoveren.

15 mrt 2018

Nico, 1988

Nico, 1988 is een muzikale roadmovie over de wedergeboorte van een dappere en eigenzinnige artiest, moeder en vrouw achter het icoon.

19 apr 2018

La Villa

LA VILLA is een mediterraans familiedrama over twee broers en een zus die samenkomen wanneer hun vader ernstig ziek is.

24 mei 2018

LBJ

Nadat de machtige senator Lyndon Baines Johnson (Woody Harrelson) in 1960 de democratische voorverkiezingen verliest van senator John F. Kennedy, stemt hij er mee in om de running mate van zijn rivaal te worden.

15 mrt 2018

Normandie Nue

Om hun dorp te redden, moeten ze zich letterlijk blootgeven.In Mêle-sur-Sarthe, een klein dorp in Normandië, worden de veehouders geteisterd door de crisis: de prijs van het vlees daalt fors, de melk wordt met verlies verkocht en de veehouders zitten in zak en as.

3 mei 2018