Pathé respecteert jouw privacy

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en je voorkeuren te onthouden. Als je beperkt cookies wilt ontvangen kun je de instellingen aanpassen.

PAC

Pathé PAC

PAC

Boeiende films met prachtige verhalen.

Pathé Alternative Cinema speelt in op de groeiende behoefte naar kwaliteitsfilms. PAC selecteert mooie films die iets extra's brengen; met diepgang, adembenemende achtergronden en een verhaal dat lang blijft hangen.

Deze films krijgen vaak minder aandacht dan films uit Hollywood, maar winnen de laatste jaren snel aan populariteit. Geniet dus bij Pathé van deze ontroerende en krachtige PAC-films.
 

Cafe Society

Café Society vertelt het verhaal van een jonge man die het in het Hollywood van de jaren ’30 hoopt te gaan maken in de filmindustrie.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Knielen Op Een Bed Violen

Knielen op een bed violen is een aangrijpende liefdesgeschiedenis en een klassiek noodlotsdrama over twee mensen die zielsveel van elkaar houden. Een ontroerende film over liefde, geloof en het maken van keuzes.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Equals

In Equals maken we kennis met een wereld waar emotie verboden is. Op het tonen van emotie staan zware straffen die het leven van de bewoners ondragelijk maakt.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Monsieur Chocolat

Het waargebeurde verhaal van de legendarische clown Chocolat, de eerste zwarte circusartiest van Frankrijk, die grote successen beleefde in de tijd van de belle époque in Parijs.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Julieta

Julieta gaat over schuld en de vraag wat mensen ertoe leidt degene van wie ze houden te verlaten.

Klik op een stad voor tijden en tickets

An

AN (A Sweet Taste of Life) is de nieuwe speelfilm van de veelvuldig bekroonde Japanse regisseur Naomi Kawase (The Mourning Forest, Suzaku, Still the Water, gebaseerd op het gelijknamige boek van de Japanse schrijver Tetsuya Akikawa.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Un Homme a la Hauteur

Diane is een mooie vrouw. Een hele mooie vrouw. Het type vrouw die overal waar ze komt wordt nagekeken. Ze is een briljante advocaat met een goed gevoel voor humor en een sterke persoonlijkheid.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Spotlight

In het indrukwekkende filmdrama Spotlight stuit de journalistieke onderzoeksafdeling van The Boston Globe op een zedenzaak binnen de katholieke gemeenschap.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Eye In The Sky

Eye in the Sky is een bloedstollende actiethriller waarin we kolonel Katherine Powell (Helen Mirren) volgen die een geheime actie leidt die terroristen in Kenia moet ontmaskeren

Klik op een stad voor tijden en tickets

Joy (2016)

Joy vertelt het onstuimige verhaal van een familie over vier generaties. In het middelpunt staat een meisje dat verandert in de vrouw, die eigenhandig een zakenimperium opricht en leidt.

Klik op een stad voor tijden en tickets

The Red Turtle

Een man die schipbreuk heeft geleden probeert wanhopig het onbewoonde eiland waarop hij is aangespoeld te ontsnappen. Tot hij op een dag een mysterieuze schildpad tegenkomt die zijn leven zal veranderen.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Carol

New York, 1952. Carol is elegant, verfijnd, rijk en getrouwd. Theresa staat aan het begin van haar leven, onzeker over wie ze wil worden.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Trumbo

Dalton Trumbo was in 1947 een van de best betaalde scenaristen van zijn tijd. Hij behoorde echter ook tot een groep filmartiesten wiens carrières abrupt onderbroken werd.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Brooklyn

Brooklyn vertelt het meeslepende verhaal van Eilis Lacey (Saoirse Ronan), een jonge Ierse immigrante die rond 1950 in Brooklyn haar weg probeert te vinden.

Klik op een stad voor tijden en tickets

De noodkreet in de fles

Wanneer een fles met een briefje aanspoelt op Jutland dient Afdeling Q de boodschap te ontcijferen. Het briefje is een 8 jaar oude noodkreet van een jongetje in gevangenschap.

Klik op een stad voor tijden en tickets

The Man Who Knew Infinity

The Man Who Knew Infinity vertelt het waargebeurde verhaal van Srinivasa Ramanujan.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Suffragette

Het krachtige drama van Sarah Gavron is de eerste speelfilm over de werkelijke strijders bij de Suffragettes.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Beyond Sleep (Nooit Meer Slapen)

Beyond Sleep gaat over de overlevingstocht van de jonge geoloog Alfred Issendorf die in het moerassige noorden van Noorwegen op zoek gaat naar meteorieten.

Tijden en tickets

Demolition

De nieuwste film van Oscar genomineerd regisseur Jean-Marc Vallée (Wild en The Dallas Buyers Club) is een al even ontroerende, als hilarische liefdesverklaring aan het leven.

Klik op een stad voor tijden en tickets

La Pazza Gioia

La Pazza Gioia is een komisch drama over vriendschap en de zoektocht naar geluk, met het prachtige landschap van Toscane als decor.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Captain Fantastic

Deze film is geregisseerd door Matt Ross, met in de hoofdrol Viggo Mortensen, als vader van zes jonge kinderen. Ze leven geïsoleerd van de samenleving in de bossen van het Pacific Northwest.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Florence Foster Jenkins

Florence Foster Jenkins vertelt het waargebeurde verhaal van de gelijknamige legendarische New Yorkse erfgename en socialite die er alles aan deed om haar droom, een groots zangeres worden, uit te laten komen.

22 sep 2016

Ma Ma

Magda (Penélope Cruz) komt erachter dat ze ongeneeslijk ziek is en nog maar een paar maanden te leven heeft.

15 sep 2016

Three Generations

Ramone is een tiener die opgroeit in de East Village in New York. Ze woont al sinds jaar en dag met haar moeder bij haar lesbische oma en haar vriendin.

27 okt 2016

The Light between Oceans

In de meeslepende film The Light Between Oceans gebaseerd op de wereldwijde bestseller van M.L. Stedman, ontmoeten we vuurtorenwachter Tom (Michael Fassbender) en zijn vrouw Isabel (Oscar® winnares Alicia Vikander).

10 nov 2016

Riphagen

Riphagen is een WOII-misdaad thriller gebaseerd op het leven van Andries 'Al Capone' Riphagen.

22 sep 2016

Tonio

Op 23 mei 2010 wordt de 21-jarige Tonio van der Heijden door een auto geschept en in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar hij overlijdt.

13 okt 2016

Een Echte Vermeer

Begin jaren ‘20. De jonge, getalenteerde Han van Meegeren schildert net als zijn grote idolen Rembrandt en Johannes Vermeer: met een welhaast fotografische precisie.

3 nov 2016

Genius

Genius vertelt het verhaal van Max Perkins, die als redacteur bij uitgeverij Scribner de werken van legendarische schrijvers als Thomas Wolfe, Ernest Hemingway en F. Scott Fitzgerald overzag.

20 okt 2016

The Circle (2016)

Mae Holland kan haar geluk niet op als ze wordt aangenomen bij de Cirkel, het machtigste internetbedrijf ter wereld.

10 nov 2016

Mae So Ha Uma

De 17-jarige Pierre begint te ontdekken wie hij is. Hij speelt in een band, mag dankzij zijn knappe, androgyne uiterlijk niet klagen over belangstelling van zowel meisjes als jongens, en experimenteert met make-up en het dragen van vrouwenkleding.

1 sep 2016

The Daughter

Christian keert terug naar zijn ouderlijk huis voor het huwelijk van zijn vader Henry met de veel jongere Anna.

1 sep 2016

I, Daniel Blake

Het verhaal draait om Daniel Blake, 59, die voornamelijk heeft gewerkt als timmerman in het noordoosten van Engeland. Nu heeft hij voor het eerst in zijn leven de hulp van de overheid nodig, omdat hij ziek is.

24 nov 2016

24 Wochen

Astrid en Lucas vormen samen een gelukkig en succesvol koppel. Zij is een bekend cabaretière en hij haar manager. Ze hebben een dochter van negen jaar en Astrid is in verwachting van hun tweede.

29 sep 2016

After the Storm

Centraal in After the Storm staat Ryota, eens een roemrijk en prijswinnend auteur, die nu al zijn geld aan gokken verspilt, vervreemd is van zijn ex-vrouw en ouder wordende moeder en een slechte band heeft met zijn zoontje.

31 dec 2017

Toni Erdmann

10 nov 2016

Frantz

De Eerste Wereldoorlog is afgelopen. In een klein Duits stadje bezoekt Anna elke dag het graf van haar verloofde, die sneuvelde aan het front in Frankrijk.

1 dec 2016

La Danseuse

Het onwaarschijnlijke en tumultueuze levensverhaal van Loïe Fuller, die van de Amerikaanse Midwest verhuisde naar Parijs om daar een revolutie te ontketenen in de wereld van de dans.

6 okt 2016

L'Avenir

Nathalie is professor in de filosofie aan een Parijs lyceum. Ze is gepassioneerd door haar job en houdt er van om haar gevoelens over het denken over te brengen.

8 sep 2016

Le Fils De Jean

Mathieu heeft zijn vader nooit gekend. Zijn moeder heeft hem altijd verteld dat hij het resultaat was van een one-night stand.

29 sep 2016

The Salesman

The Salesman volgt het stel Emad en Rana, dat wordt gedwongen hun appartement te verlaten door gevaarlijke werkzaamheden in een aanliggend gebouw.

1 dec 2016