Pathé respecteert jouw privacy

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en je voorkeuren te onthouden. Als je beperkt cookies wilt ontvangen kun je de instellingen aanpassen.

PAC

Pathé PAC

PAC

Boeiende films met prachtige verhalen.

Pathé Alternative Cinema speelt in op de groeiende behoefte naar kwaliteitsfilms. PAC selecteert mooie films die iets extra's brengen; met diepgang, adembenemende achtergronden en een verhaal dat lang blijft hangen.

Deze films krijgen vaak minder aandacht dan films uit Hollywood, maar winnen de laatste jaren snel aan populariteit. Geniet dus bij Pathé van deze ontroerende en krachtige PAC-films.
 

Knielen Op Een Bed Violen

Knielen op een bed violen is een aangrijpende liefdesgeschiedenis en een klassiek noodlotsdrama over twee mensen die zielsveel van elkaar houden. Een ontroerende film over liefde, geloof en het maken van keuzes.

Klik op een stad voor tijden en tickets

The Neon Demon

Wanneer het ambitieuze model Jesse naar Los Angeles verhuist, worden haar schoonheid en vitaliteit verslonden door een groep van door schoonheid geobsedeerde vrouwen die koste wat het kost willen wat Jesse heeft.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Carol

New York, 1952. Carol is elegant, verfijnd, rijk en getrouwd. Theresa staat aan het begin van haar leven, onzeker over wie ze wil worden.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Un Homme a la Hauteur

Diane is een mooie vrouw. Een hele mooie vrouw. Het type vrouw die overal waar ze komt wordt nagekeken. Ze is een briljante advocaat met een goed gevoel voor humor en een sterke persoonlijkheid.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Monsieur Chocolat

Het waargebeurde verhaal van de legendarische clown Chocolat, de eerste zwarte circusartiest van Frankrijk, die grote successen beleefde in de tijd van de belle époque in Parijs.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Trumbo

Dalton Trumbo was in 1947 een van de best betaalde scenaristen van zijn tijd. Hij behoorde echter ook tot een groep filmartiesten wiens carrières abrupt onderbroken werd.

Klik op een stad voor tijden en tickets

The Man Who Knew Infinity

The Man Who Knew Infinity vertelt het waargebeurde verhaal van Srinivasa Ramanujan.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Brooklyn

Brooklyn vertelt het meeslepende verhaal van Eilis Lacey (Saoirse Ronan), een jonge Ierse immigrante die rond 1950 in Brooklyn haar weg probeert te vinden.

Klik op een stad voor tijden en tickets

An

AN (A Sweet Taste of Life) is de nieuwe speelfilm van de veelvuldig bekroonde Japanse regisseur Naomi Kawase (The Mourning Forest, Suzaku, Still the Water, gebaseerd op het gelijknamige boek van de Japanse schrijver Tetsuya Akikawa.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Eye In The Sky

Eye in the Sky is een bloedstollende actiethriller waarin we kolonel Katherine Powell (Helen Mirren) volgen die een geheime actie leidt die terroristen in Kenia moet ontmaskeren

Klik op een stad voor tijden en tickets

Demolition

De nieuwste film van Oscar genomineerd regisseur Jean-Marc Vallée (Wild en The Dallas Buyers Club) is een al even ontroerende, als hilarische liefdesverklaring aan het leven.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Suffragette

Het krachtige drama van Sarah Gavron is de eerste speelfilm over de werkelijke strijders bij de Suffragettes.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Joy (2016)

Joy vertelt het onstuimige verhaal van een familie over vier generaties. In het middelpunt staat een meisje dat verandert in de vrouw, die eigenhandig een zakenimperium opricht en leidt.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Spotlight

In het indrukwekkende filmdrama Spotlight stuit de journalistieke onderzoeksafdeling van The Boston Globe op een zedenzaak binnen de katholieke gemeenschap.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Beyond Sleep (Nooit Meer Slapen)

Beyond Sleep gaat over de overlevingstocht van de jonge geoloog Alfred Issendorf die in het moerassige noorden van Noorwegen op zoek gaat naar meteorieten.

Tijden en tickets

Een Man Die Ove Heet

Ove is 59 jaar oud, rijdt in een Saab en staat bekend als de mopperkont van de buurt. Maar Ove is niet bitter, hij gromt alleen een beetje, en hij heeft inderdaad niet steevast een glimlach op zijn gezicht.

Tijden en tickets

De Helleveeg

In de Helleveeg, gebaseerd op de succesvolle, gelijknamige roman van A.F.Th. van der Heijden, maken we kennis met Tiny (Hannah Hoekstra), een pittige en imposante verschijning die alle mannen in Brabant gek weet te maken.

Tijden en tickets

A Hologram For The King

Een mislukte Amerikaanse zakenman (Tom Hanks) probeert uit een diep dal te klimmen door in Saudie Arabië een zakenplan te verkopen aan rijke koning.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Manglehorn

Sleutelmaker A.J. Manglehorn leidt een bescheiden leven in een rustig dorp. Hij verzorgt zijn zieke kat, maakt elke vrijdag een praatje met de lokale bankbediende en gaat dagelijks naar hetzelfde restaurant.

Klik op een stad voor tijden en tickets

The Red Turtle

Een man die schipbreuk heeft geleden probeert wanhopig het onbewoonde eiland waarop hij is aangespoeld te ontsnappen. Tot hij op een dag een mysterieuze schildpad tegenkomt die zijn leven zal veranderen.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Race

Het waargebeurde en indrukwekkende Race vertelt het verhaal van de iconische atleet Jesse Owens (Stephan James) die tijdens het naziregime van Hitler maar liefst vier gouden medailles in de wacht sleepte tijdens de Olympische Spelen in Berlijn in 1936.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Julieta

Julieta lives in Madrid with her daughter Antía. They both suffer in silence over the loss of Xoan, Antía's father and Julieta's husband. But at times grief doesn't bring people closer, it drives them apart.

Koop tickets voor 11 augustus

Out Of Love

Out of Loveis een intens liefdesdrama waarin twee vreemden elkaar vinden in een voor ons onbestemde stad.

Koop tickets voor 03 augustus

Three Generations

Ramone is een tiener die opgroeit in de East Village in New York. Ze woont al sinds jaar en dag met haar moeder bij haar lesbische oma en haar vriendin.

Koop tickets voor 02 augustus

Florence Foster Jenkins

Florence Foster Jenkins vertelt het waargebeurde verhaal van de gelijknamige legendarische New Yorkse erfgename en socialite die er alles aan deed om haar droom, een groots zangeres worden, uit te laten komen.

22 sep 2016

Ma Ma

Magda (Penélope Cruz) komt erachter dat ze ongeneeslijk ziek is en nog maar een paar maanden te leven heeft.

15 sep 2016

The Light between Oceans

In de meeslepende film The Light Between Oceans gebaseerd op de wereldwijde bestseller van M.L. Stedman, ontmoeten we vuurtorenwachter Tom (Michael Fassbender) en zijn vrouw Isabel (Oscar® winnares Alicia Vikander).

10 nov 2016

Riphagen

Riphagen is een WOII-misdaad thriller gebaseerd op het leven van Andries 'Al Capone' Riphagen.

22 sep 2016

Tonio

Op 23 mei 2010 wordt de 21-jarige Tonio van der Heijden door een auto geschept en in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar hij overlijdt.

13 okt 2016

De noodkreet in de fles

Wanneer een fles met een briefje aanspoelt op Jutland dient Afdeling Q de boodschap te ontcijferen. Het briefje is een 8 jaar oude noodkreet van een jongetje in gevangenschap.

25 aug 2016

Captain Fantastic

Deze film is geregisseerd door Matt Ross, met in de hoofdrol Viggo Mortensen, als vader van zes jonge kinderen. Ze leven geïsoleerd van de samenleving in de bossen van het Pacific Northwest.

1 sep 2016

Een Echte Vermeer

Begin jaren ‘20. De jonge, getalenteerde Han van Meegeren schildert net als zijn grote idolen Rembrandt en Johannes Vermeer: met een welhaast fotografische precisie.

3 nov 2016

Genius

Genius vertelt het verhaal van Max Perkins, die als redacteur bij uitgeverij Scribner de werken van legendarische schrijvers als Thomas Wolfe, Ernest Hemingway en F. Scott Fitzgerald overzag.

13 okt 2016

The Circle (2016)

Mae Holland kan haar geluk niet op als ze wordt aangenomen bij de Cirkel, het machtigste internetbedrijf ter wereld.

10 nov 2016

Cafe Society

Café Society vertelt het verhaal van een jonge man die het in het Hollywood van de jaren ’30 hoopt te gaan maken in de filmindustrie.

11 aug 2016

Mae So Ha Uma

De 17-jarige Pierre begint te ontdekken wie hij is. Hij speelt in een band, mag dankzij zijn knappe, androgyne uiterlijk niet klagen over belangstelling van zowel meisjes als jongens, en experimenteert met make-up en het dragen van vrouwenkleding.

1 sep 2016

The Daughter

Christian keert terug naar zijn ouderlijk huis voor het huwelijk van zijn vader Henry met de veel jongere Anna.

1 sep 2016

I, Daniel Blake

Het verhaal draait om Daniel Blake, 59, die voornamelijk heeft gewerkt als timmerman in het noordoosten van Engeland. Nu heeft hij voor het eerst in zijn leven de hulp van de overheid nodig, omdat hij ziek is.

24 nov 2016

After the Storm

Centraal in After the Storm staat Ryota, eens een roemrijk en prijswinnend auteur, die nu al zijn geld aan gokken verspilt, vervreemd is van zijn ex-vrouw en ouder wordende moeder en een slechte band heeft met zijn zoontje.

31 dec 2017

Toni Erdmann

10 nov 2016

La Danseuse

Het onwaarschijnlijke en tumultueuze levensverhaal van Loïe Fuller

6 okt 2016

The Salesman

The Salesman volgt het stel Emad en Rana, dat wordt gedwongen hun appartement te verlaten door gevaarlijke werkzaamheden in een aanliggend gebouw.

1 dec 2016