Pathé respecteert jouw privacy

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en je voorkeuren te onthouden. Als je beperkt cookies wilt ontvangen kun je de instellingen aanpassen.

PAC

Pathé PAC

PAC

Boeiende films met prachtige verhalen.

Pathé Alternative Cinema speelt in op de groeiende behoefte naar kwaliteitsfilms. PAC selecteert mooie films die iets extra's brengen; met diepgang, adembenemende achtergronden en een verhaal dat lang blijft hangen.

Deze films krijgen vaak minder aandacht dan films uit Hollywood, maar winnen de laatste jaren snel aan populariteit. Geniet dus bij Pathé van deze ontroerende en krachtige PAC-films.
 

Nocturnal Animals

Nocturnal Animals verkent de dunne scheidslijnen tussen liefde en wreedheid, en tussen wraak en verlossing.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Ma Vie De Courgette

Courgette is de bijnaam van een 9-jarige jongen. Na de plotselinge dood van zijn moeder wordt Courgette opgevangen door politieman Raymond.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Waterboys

Een film over een vader die maar niet volwassen wil worden en zijn zoon die het leven wat minder serieus zou moeten nemen.

Klik op een stad voor tijden en tickets

I, Daniel Blake

Humor, warmte en wanhoop gaan hand in hand en maken van I, Daniel Blake een oprechte, emotionele en uiterst innemende film

Klik op een stad voor tijden en tickets

Perfetti Sconosciuti

Een groepje goed bevriende echtparen besluit tijdens een etentje alle telefoontjes en berichtjes te delen die ze binnenkrijgen. Ze blijken meer geheimen voor elkaars partner en vrienden te hebben dan ze dachten…

Klik op een stad voor tijden en tickets

Layla M.

De 18-jarige Layla (Nora El Koussour) is een jonge vrouw van Marokkaanse afkomst. Ze doet eindexamen vwo en is een fanatiek voetbalster.

Klik op een stad voor tijden en tickets

American Pastoral

American Pastoral, naar de bekroonde roman van Philip Roth, is het regiedebuut van Ewan McGregor en volgt een gezin waarvan hun ogenschijnlijk idyllische leventje wordt verscheurd door de sociale en politieke onrust van de jaren ’60.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Mal De Pierres

Gabrielle woont in een klein Spaans dorpje in een tijd waarin haar droom om de ware liefde te vinden als schandalig en zelfs belachelijk gezien wordt.

Klik op een stad voor tijden en tickets

The Salesman

Emad en Rana betrekken een nieuw appartement in Teheran nadat hun eigen woning door werkzaamheden dreigt in te storten. De vorige bewoonster van het appartement lijkt overhaast vertrokken.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Monsieur Chocolat

Het waargebeurde verhaal van de legendarische clown Chocolat, de eerste zwarte circusartiest van Frankrijk, die grote successen beleefde in de tijd van de belle époque in Parijs.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Joy (2016)

Joy vertelt het onstuimige verhaal van een familie over vier generaties. In het middelpunt staat een meisje dat verandert in de vrouw, die eigenhandig een zakenimperium opricht en leidt.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Knielen Op Een Bed Violen

Knielen op een bed violen is een aangrijpende liefdesgeschiedenis en een klassiek noodlotsdrama over twee mensen die zielsveel van elkaar houden. Een ontroerende film over liefde, geloof en het maken van keuzes.

Klik op een stad voor tijden en tickets

An

AN (A Sweet Taste of Life) is de nieuwe speelfilm van de veelvuldig bekroonde Japanse regisseur Naomi Kawase (The Mourning Forest, Suzaku, Still the Water, gebaseerd op het gelijknamige boek van de Japanse schrijver Tetsuya Akikawa.

Klik op een stad voor tijden en tickets

The Light between Oceans

In de meeslepende film The Light Between Oceans gebaseerd op de wereldwijde bestseller van M.L. Stedman, ontmoeten we vuurtorenwachter Tom (Michael Fassbender) en zijn vrouw Isabel (Oscar® winnares Alicia Vikander).

Klik op een stad voor tijden en tickets

Toni Erdmann

Toni Erdmann is een bitterzoete tragikomedie over een vader die tijdens een spontaan bezoek aan zijn dochter, die in het buitenland werkt, merkt hoe ongelukkig zij is.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Eye In The Sky

Eye in the Sky is een bloedstollende actiethriller waarin we kolonel Katherine Powell (Helen Mirren) volgen die een geheime actie leidt die terroristen in Kenia moet ontmaskeren

Klik op een stad voor tijden en tickets

Demolition

De nieuwste film van Oscar genomineerd regisseur Jean-Marc Vallée (Wild en The Dallas Buyers Club) is een al even ontroerende, als hilarische liefdesverklaring aan het leven.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Frantz

De Eerste Wereldoorlog is afgelopen. In een klein Duits stadje bezoekt Anna elke dag het graf van haar verloofde, die sneuvelde aan het front in Frankrijk.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Trumbo

Dalton Trumbo was in 1947 een van de best betaalde scenaristen van zijn tijd. Hij behoorde echter ook tot een groep filmartiesten wiens carrières abrupt onderbroken werd.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Spotlight

In het indrukwekkende filmdrama Spotlight stuit de journalistieke onderzoeksafdeling van The Boston Globe op een zedenzaak binnen de katholieke gemeenschap.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Suffragette

Het krachtige drama van Sarah Gavron is de eerste speelfilm over de werkelijke strijders bij de Suffragettes.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Carol

New York, 1952. Carol is elegant, verfijnd, rijk en getrouwd. Theresa staat aan het begin van haar leven, onzeker over wie ze wil worden.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Brooklyn

Brooklyn vertelt het meeslepende verhaal van Eilis Lacey (Saoirse Ronan), een jonge Ierse immigrante die rond 1950 in Brooklyn haar weg probeert te vinden.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Un Homme a la Hauteur

Diane is een mooie vrouw. Een hele mooie vrouw. Het type vrouw die overal waar ze komt wordt nagekeken. Ze is een briljante advocaat met een goed gevoel voor humor en een sterke persoonlijkheid.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Hell or High Water

In Hell or High Water, geschreven door de scenarist van Sicario, jaagt een sheriff op twee broers die hun schulden bij de bank proberen af te lossen… met de buit van hun bankovervallen.

Tijden en tickets

Demain Tout Commence

Samuel (Omar Sy) leidt een zorgeloos leven aan de zonnige zuidkust van Frankrijk met veel feest en weinig verantwoordelijkheden.

26 jan 2017

The Founder

In The Founder ontmoet een mislukte deur-aan-deur verkoper de broers Mac Donald en probeert hij hun kleine hamburgerrestaurant op slinkse wijze uit te bouwen tot de grootste fastfoodketen ter wereld.

5 jan 2017

The History Of Love

Er was eens een jongeman genaamd Leo, die hield van een jongedame, Alma. Hij beloofde haar dat zij de ‘meest beminde vrouw ter wereld zal zijn’.

5 jan 2017

Elvis & Nixon

Op 21 december 1970 stond The King of Rock ’n Roll onaangekondigd op de stoep van het Witte Huis om de machtigste man ter wereld te ontmoeten: president Richard Nixon.

29 jun 2017

The Circle (2016)

Mae Holland kan haar geluk niet op als ze wordt aangenomen bij de Cirkel, het machtigste internetbedrijf ter wereld.

11 mei 2017

Hidden Figures

Hidden Figures is het ongelofelijke en onvertelde verhaal van Katherine Johnson (Taraji P. Henson), Dorothy Vaughn (Octavia Spencer) en Mary Jackson (Janelle Monáe), drie briljante vrouwen van Afro-Amerikaanse afkomst, die werkten bij de NASA.

26 jan 2017

American Honey

Een jonge vrouw die niets te verliezen heeft sluit zich aan bij de salesafdeling van een reisblad

9 mrt 2017

After the Storm

Centraal in After the Storm staat Ryota, eens een roemrijk en prijswinnend auteur, die nu al zijn geld aan gokken verspilt, vervreemd is van zijn ex-vrouw en ouder wordende moeder en een slechte band heeft met zijn zoontje.

16 mrt 2017

L'Odyssee

1946. Jacques-Yves Cousteau leeft met zijn vrouw en hun twee zonen in een prachtig huis dat uitkijkt over de Middellandse Zee. Overdag duiken ze, ’s nachts kijken ze naar de sterren. Ze leven in een paradijs, maar Cousteau is niet tevreden.

5 jan 2017

Tour De France

Far’Hook is een jonge rapper van 20. Door een afrekening is hij verplicht om Parijs voor bepaalde tijd te verlaten.

19 jan 2017

Into The Forest

Nell heeft de middelbare school bijna afgerond en wil dolgraag gaan studeren. Haar oudere zus Eva is een hartstochtelijk danseres. Samen wonen de twee in hun ouderlijk huis in een onherbergzaam deel van Canada, ver van de bewoonde wereld.

19 jan 2017

Manchester By The Sea

Manchester by the Sea vertelt het verhaal van de familie Chandler, een arbeidersgezin uit Massachusetts.

19 jan 2017

Loving

Loving vertelt het waargebeurde verhaal over de moed en vastberadenheid van Richard en Mildred Loving, een blanke man en een Afro-Amerikaanse vrouw uit de staat Virginia die verliefd werden en in 1958 trouwden.

23 feb 2017

Lion

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal, vertelt Lion het verhaal van de Indiase jongen Saroo Brierley.

12 jan 2017

Fences

Een Afro-Amerikaanse vader krijgt te maken met discriminatie terwijl hij probeert zijn gezin op te voeden in het Amerika van de jaren vijftig. Tegelijkertijd probeert hij zijn eigen leven op orde te krijgen.

16 feb 2017

The Handmaiden

The Handmaiden is een moderne versie van Sarah Waters’ boek ‘Fingersmith’. In The Handmaiden bedenken een vechtlustige vrouwelijke dief en een charmante oplichter een list.

2 feb 2017

Home (2017)

Home vertelt het verhaal van Kevin, een 16-jarige puber die net vrijkomt uit een gesloten instelling. Aangezien thuis wonen geen optie meer is, zoekt en vindt hij onderdak bij zijn tante en haar gezin.

23 mrt 2017

Reparer Les Vivants

Vroeg in de ochtend trekken drie surfers naar zee om de golven te trotseren. Op weg terug krijgen ze een ongeval. De negentienjarige Simon Limbres wordt in comateuze toestand naar het ziekenhuis vervoerd, waar de arts constateert dat hij hersendood is.

16 feb 2017

Jackie (2017)

In Jackie kruipt Oscarwinnares Natalie Portman in de huid van Jackie Kennedy. De film vertelt het verhaal van de moord op John F. Kennedy en de vier dagen van nationale rouw door de ogen van deze charismatische First Lady.

16 feb 2017

Monk

Monk is een dertienjarige hypochondrische jongen, zijn zusje Joni (16) een rebellerende puber, zijn moeder Maria een flamboyante Spaanse en zijn vader Fabian een kunstenaar die met zichzelf in de knoop zit.

6 apr 2017

The Happiest Day In The Life Of Olli Maki

Finland 1962. De 25-jarige bokser Olli Mäki traint voor de wedstrijd van zijn leven: het wereldkampioenschap. Het is de eerste keer dat een Fin de finale heeft behaald, waardoor de bescheiden Olli plotseling in het middelpunt van de belangstelling staat.

9 feb 2017

Little Men

Wanneer de grootvader van de 13-jarige Jake komt te overlijden, verhuist zijn gezin terug naar hun oude huis in Brooklyn.

18 mei 2017