Pathé respecteert jouw privacy

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en je voorkeuren te onthouden. Door verder door te gaan in de website ga je er mee akkoord dat voor dit doel er cookies geplaatst zullen worden.

PAC

Pathé PAC

PAC

Boeiende films met prachtige verhalen

Pathé Alternative Cinema speelt in op de groeiende behoefte naar kwaliteitsfilms. PAC selecteert mooie films die iets extra's brengen; met diepgang, adembenemende achtergronden en een verhaal dat lang blijft hangen.

Deze films krijgen vaak minder aandacht dan films uit Hollywood, maar winnen de laatste jaren snel aan populariteit. Geniet dus bij Pathé van deze ontroerende en krachtige PAC-films.
 

The Big Sick

Na een one-night stand zijn de New Yorkse stand-up comedian Kumail (Kumail Nanjiani) en Emily (Zoe Kazan) smoorverliefd op elkaar. Het enige probleem: Kumail verzwijgt zijn vriendin voor zijn traditionele Pakistaanse ouders.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Viceroy's House

Wanneer de laatste regent van India, Lord Mountbatten, de taak krijgt de transitie naar een onafhankelijke staat zonder Brits regentschap te overzien, ondervindt hij de strijd tussen de hindoes, moslims en sikhs, allen getroffen door deze monumentale verandering.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Hampstead

Hampstead is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en laat op charmante en grappige wijze zien dat liefde kan ontstaan op de meest onverwachte plekken.

Klik op een stad voor tijden en tickets

The Only Living Boy In New York

The Only Living Boy in New York is een innemende coming of age-film die doet denken aan het werk van Woody Allen en Noah Baumbach, met veel Simon & Garfunkel op de soundtrack.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Hidden Figures

Hidden Figures is het ongelofelijke en onvertelde verhaal van Katherine Johnson (Taraji P. Henson), Dorothy Vaughn (Octavia Spencer) en Mary Jackson (Janelle Monáe), drie briljante vrouwen van Afro-Amerikaanse afkomst, die werkten bij de NASA.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Moonlight (2017)

Moonlight - winnaar van 3 Oscars, waaronder Beste Film. Moonlight volgt drie periodes uit het leven van een jonge Afro-Amerikaanse man die worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de wereld.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Jackie (2017)

In Jackie kruipt Oscarwinnares Natalie Portman in de huid van Jackie Kennedy. De film vertelt het verhaal van de moord op John F. Kennedy en de vier dagen van nationale rouw door de ogen van deze charismatische First Lady.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Demain Tout Commence

Samuel (Omar Sy) leidt een zorgeloos leven aan de zonnige zuidkust van Frankrijk met veel feest en weinig verantwoordelijkheden.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Lion

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal, vertelt Lion het verhaal van de Indiase jongen Saroo Brierley.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Wakefield

Als je alles achter je kon laten en opnieuw kon beginnen, zou je dit dan doen? De schrijver van Memoirs of a Geisha en The Curious Case of Benjamin Button brengt met Wakefield weer een origineel verhaal naar het filmdoek.

Klik op een stad voor tijden en tickets

De Zevende Hemel

De Zevende Hemel is een muzikale ode aan liefde en familie van topregisseur Job Gosschalk met liedjes van o.a. Nick & Simon, Boudewijn de Groot en Doe Maar.

Koop tickets voor 28 augustus

La La Land

La La Land - winnaar van zes Oscars, waaronder Beste Actrice (Emma Stone) en Beste Regie (Damien Chazelle). La La Land is een moderne variant op de klassieke Hollywood musical en een ode aan iedereen die durft te dromen.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Patti Cake$

De 23-jarige Patricia Dombrowski, ook wel bekend als Patti Cake$ of Killa P, woont in een vervallen stadje in New Jersey. Ze droomt van een carrière als succesvolle rapper, maar ze is gewoontjes en wordt door de rappers op straat uitgelachen.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Elvis & Nixon

Op 21 december 1970 stond The King of Rock ’n Roll onaangekondigd op de stoep van het Witte Huis om de machtigste man ter wereld te ontmoeten: president Richard Nixon.

Klik op een stad voor tijden en tickets

The Salesman

Emad en Rana betrekken een nieuw appartement in Teheran nadat hun eigen woning door werkzaamheden dreigt in te storten. De vorige bewoonster van het appartement lijkt overhaast vertrokken.

Klik op een stad voor tijden en tickets

L'Amant Double

Klik op een stad voor tijden en tickets

Paris Can Wait

Een vrouw gaat met een Franse collega van haar man, op een roadtrip van Zuid-Frankrijk naar Parijs.

Klik op een stad voor tijden en tickets

La fille de Brest

Irène is longarts bij een academisch ziekenhuis in het Franse Brest. Na een aantal verdachte sterfgevallen ontdekt ze een direct verband met een specifiek geneesmiddel.

Klik op een stad voor tijden en tickets

Tulip Fever

Tulip Fever vertelt een verhaal over ware liefde en speelt zich af tijdens de tulpenmanie in Amsterdam tijdens de 17e eeuw. Een tijd waar tulpen meer waard zijn dan goud.

Klik op een stad voor tijden en tickets

The Beguiled

Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog wordt een soldaat van de noordelijke Unie in een zuidelijke staat gevangen gehouden in een meisjeskostschool van de Confederatie.

Klik op een stad voor tijden en tickets

My Cousin Rachel

De thriller My Cousin Rachel vertelt het duistere en romantische verhaal van een jonge Engelsman die wraak wil nemen op zijn mysterieuze en prachtige nicht, omdat hij haar ervan verdenkt zijn voogd te hebben vermoord.

Klik op een stad voor tijden en tickets

In Blue

Wanneer de Nederlandse stewardess Lin tijdens een vlucht helpt bij een bevalling, confronteert dit haar met haar eigen verleden.

Koop tickets voor 13 september

Youth

La Giovinezza (Youth) is de nieuwe Engelstalige film van regisseur Paolo Sorrentino, die voor zijn wereldwijde succesfilm La Grande Bellezza de Oscar voor Beste Buitenlandse Film ontving.

Koop tickets voor 29 augustus

Perfetti Sconosciuti

Een groepje goed bevriende echtparen besluit tijdens een etentje alle telefoontjes en berichtjes te delen die ze binnenkrijgen. Ze blijken meer geheimen voor elkaars partner en vrienden te hebben dan ze dachten…

Koop tickets voor 22 augustus

Lost In Paris

Lost in Paris is het grappige en hectische verhaal van drie vreemde mensen, verdwaald in Parijs.

31 dec 2017

Wonder

August Pullman (Jacob Tremblay) is geboren met afwijkingen aan zijn gezicht. Bang om er niet geaccepteerd te worden hebben zijn ouders (Julia Roberts en Owen Wilson) hem nooit naar een reguliere school gestuurd. Tot nu toe.

23 nov 2017

Victoria And Abdul

Victoria and Abdul vertelt het waargebeurde verhaal van de buitengewone vriendschap tussen Koningin Victoria (Judi Dench) en Abdul Karim (Ali Fazal), een jonge klerk uit India.

21 sep 2017

HHhH - The Man With The Iron Heart

Het verhaal van een van de gevaarlijkste personen van het naziregime, en de dappere mannen en vrouwen van het verzet die vastbesloten waren hem ten onder te brengen.

12 okt 2017

Final Portrait

Een portret van de Zwitserse schilder en beeldend kunstenaar Alberto Giacometti.

7 dec 2017

Good Time

Good Time van de getalenteerde regisseurs Ben en Joshua Safdie (Heaven Knows What) is een hypnotische race-tegen-de-klok thriller over familie en het lot.

12 okt 2017

Loving Vincent

Een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh: de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld.

26 okt 2017

Tschinck

Terwijl zijn moeder in een afkickkliniek zit en zijn vader op een zogenaamde zakenreis met zijn assistent is, brengt Maik zijn zomervakantie verveeld en alleen door in de villa van zijn ouders.

12 okt 2017

Maudi

Ontroerend drama over het huwelijk tussen Canadees volksschilder Maud Lewis (Sally Hawkins) en haar man Everett (Ethan Hawke).

14 sep 2017

Detroit

Detroit is de nieuwste film van de veelgeprezen Oscar winnares Kathryn Bigelow ( Zero Dark Thirty, The Hurt Locker). Geheel in de stijl van de regisseuse is Detroit een indrukwekkende film gebaseerd op ware gebeurtenissen.

28 sep 2017

Battle Of The Sexes

De zinderende tenniswedstrijd in 1973 tussen de nummer één van de wereld Billie Jean King (Emma Stone) en ex-kampioen en notoire ritselaar Bobby Riggs (Steve Carell) werd bestempeld als de ‘Battle of the Sexes’.

23 nov 2017

Loveless

Een cinematografisch meesterwerk van de Russische regisseur Andrey Zvyagintsev. Winnaar Jury Prijs Cannes 2017.

5 okt 2017

C'est La Vie

Max runt al 30 jaar een cateringbedrijf en heeft zodoende honderden feesten en partijen georganiseerd. Zo ook de bruiloft van Pierre en Helena, die trouwen in een prachtig 17e -eeuws kasteel.

16 nov 2017

The Glass Castle

In The Glass Castle zien we Jeannette Walls (Brie Larson) opgroeien in een unieke familie met een kunstenares als moeder (Naomi Watts) en haar excentrieke vader (Woody Harrelson) die zijn kinderen een fantasiewereld belooft ter afleiding van hun armoede.

19 okt 2017

Stronger

Stronger is het inspirerende en waargebeurde verhaal van Jeff Bauman (Jake Gyllenhaal), een doodgewone man die het symbool van hoop werd na de aanslag op de Boston Marathon in 2013.

5 okt 2017

Brigsby Bear

Superfan James (Kyle Mooney, SNL) is zo geobsedeerd door de leerzame maar tegelijkertijd onnozele tv-serie Brigsby Bear, dat het bijna een religie voor hem is.

19 okt 2017