Pathé respecteert jouw privacy

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en je voorkeuren te onthouden. Door verder door te gaan in de website ga je er mee akkoord dat voor dit doel er cookies geplaatst zullen worden.

Imagination: Concert Harmonie Vleuten
Release: 2017

Imagination: Concert Harmonie Vleuten

Imagination: Concert Harmonie Vleuten
  • Tijdsduur 120 minuten
  • Projectie 2D
  • Genre
  • Kijkwijzer
    • Momenteel geen keuring

Zondagmiddag 18 juni geeft Harmonieorkest Vleuten een concert getiteld 'Imagination' in de grote zaal van bioscoop CineMec Utrecht.

Het A-orkest speelt na de pauze Symphony nr. 1 “The Lord of the Rings” van Johan de Meij in samenwerking met zandkunstenaar Immanuel Boie. Deze symfonie is een klassieker in de harmoniewereld en bestaat uit vijf delen die een personage of streek uit het boek 'In de ban van de ring' van Tolkien verbeelden.

Het 45 minuten durende werk is een prachtig muziekverhaal waarin De Meij alle facetten van een harmonieorkest benut. Met trompetten die het ochtendgloren aankondigen, soloklarinetten die de elfen van Lothlórien verklanken en drums die de beklemming van een donkere mijnschacht weergeven! Het verhaal in de muziek wordt door zandkunstenaar Immanuel Boie op een unieke manier in beelden wordt omgezet. Deze beelden zullen live op het bioscoopscherm worden vertoond. Het is een kunstvorm die, zoals muziek, niet om het eindresultaat draait, maar om het proces: het omvormen van de ene tekening in de andere. Als de laatste noot heeft geklonken verdwijnt het zand terug in een doosje. Het is iets dat je alleen maar kunt ervaren.

Het B-orkest opent de middag. Dit orkest zorgt altijd voor leven in de brouwerij en speelt filmmuziek, o.a. die van Harry Potter. Deze muziek past perfect bij de tentoonstelling “Harry Potter: The Exhibition” die momenteel in CineMec Utrecht te zien is. Er is ruimte voor interactie met het publiek; ook dat is iets dat je alleen maar kunt ervaren.

Posters

Foto's