Pathé respecteert jouw privacy

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en je voorkeuren te onthouden. Door verder door te gaan in de website ga je er mee akkoord dat voor dit doel er cookies geplaatst zullen worden.

John Atwell
Release: 2017

John Atwell

John Atwell
  • Tijdsduur 150 minuten
  • Projectie 2D
  • Genre
  • Kijkwijzer
    • Momenteel geen keuring

Zak lekker weg in het pluche van zaal 1 en geniet van het unieke Pathé Tuschinski theaterorgel. Op zaterdag 8 april om 12:00 uur zal het prachtige orgel weer worden bespeeld door de Australische organist John Atwell.

John was in 2013 al eerder bij ons te gast en het is inmiddels alweer bijna vijftig jaar dat John met zijn spel het theaterorgelpubliek overal ter wereld laat genieten. Hij weet een zorgvuldig en tegelijk breed gevarieerd programma samen te stellen, een mix van bekend en af en toe ook wat minder bekend repertoire. Fijne muziek bekend van film, musical en bigband, mooie songs en vlotte ritmes zullen worden gespeeld door deze echte meester op het theaterorgel.

De liefhebbers weten het wel, maar wist u ook dat er zich onder het toneel van de grote zaal een authentiek theaterorgel bevindt? Met 722 orgelpijpen, een klokkenspel, xylofoon, vibrafoon, tamboerijn, castagnetten, trommels en vele geluidseffecten - oorspronkelijk bedoeld voor de begeleiding van de zwijgende film. Bij het 90-jarig bestaan van het theater is het orgel geheel gerenoveerd door de vrijwilligers van de Nederlandse Orgel Federatie. Het is weer in optimale staat, springlevend en met liefde onderhouden. Een pareltje van de grote zaal!

Het instrument is in 1923 door Wurlitzer in Amerika gebouwd. Later is het nog flink uitgebreid door de firma Strunk. In eerste instantie was het bedoeld voor begeleiding van zwijgende films (ook dat vindt nog steeds plaats!), nu is het ook een prachtig instrument voor entertainment en ontspanning.

Posters

Foto's

}