Pathé respecteert jouw privacy

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en je voorkeuren te onthouden. Door verder door te gaan in de website ga je er mee akkoord dat voor dit doel er cookies geplaatst zullen worden.

Oasis: Supersonic
Release: 6 oktober 2016

Oasis: Supersonic

Oasis: Supersonic

Oasis: Supersonic (naar de titel van de eerste single, Supersonic) volgt de ongelofelijke reis van Oasis vanaf 1991 als Noel Gallagher zich aansluit bij het bandje van zijn broer Liam tot het bittere einde van de supergroep uit Manchester in 2009.

In 1994 wordt hun eerste album, Definitely Maybe het snelst verkopende debuut in de Britse muziekgeschiedenis. Acht singles en acht albums belanden op de eerste plaats in de hitparade. Hun tweede album, (What’s the Story) Morning Glory?, gaat twintig miljoen keer over de toonbank. In 1996 geeft de band twee optredens in Knebworth Park, die met 250.000 fans en 2,5 miljoen mensen die een kaartje proberen te bemachtigen, alle records breken. In 1999 heeft Oasis wereldwijd al ruim zeventig miljoen albums verkocht, maar de band komt nog vaker in het nieuws door de knallende ruzies tussen de twee broers.

Het verhaal van de opkomst, glorietijd en ondergang van een van de grootste Britse bands ooit wordt verteld aan de hand van zeldzaam en niet eerder vertoond beeldmateriaal en exclusieve interviews met Liam en Noel Gallagher.

Noel Gallagher: “The funny thing is, after all that fucking mouthing off about how we were going to be the biggest band in the world, we actually went and did it... and it was a piece of piss.” Liam over Supersonic: “Biblical.”

Oasis: Supersonic werd geregisseerd door Mat Whitecross (The Road to Guantanamo, Sex and Drugs and Rock and Roll) en geproduceerd door James Gay-Rees (Amy, Senna), Simon Halfon en Fiona Neilson.

Posters

Foto's