Pathé respecteert jouw privacy

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en je voorkeuren te onthouden. Door verder door te gaan in de website ga je er mee akkoord dat voor dit doel er cookies geplaatst zullen worden.

The Old Vic's The Crucible
Release: 2015

The Old Vic's The Crucible

The Old Vic's The Crucible
  • Tijdsduur 218 minuten
  • Taalversie Engels, Nederlands ondertiteld
  • Projectie 2D
  • Specials Pathé Theatre
  • Kijkwijzer
    • Alle leeftijden

Richard Armitage schittert in Arthur Miller's klassieke Amerikaanse drama, gebaseerd op de beruchte heksenprocessen van Salem. Tot leven gebracht in deze nieuwe productie van de internationaal befaamde regisseur Yaël Farber.

In een kleine hechte gemeenschap in Salem, Massachusetts, botsen persoonlijke grieven met lust en bijgeloof en voeden zo wijdverspreide hysterie. In deze tijdloze parabel van Miller valt hij het kwaad, de onwetende vervolgingen en de angstaanjagende macht van valse beschuldigingen aan.

Richard Armitage is o.a. bekend van The Hobbit trilogie, Into the Storm, Captain America: The First Avenger en Spooks. In het theater speelde hij in De hertogin van Malfi en Macbeth voor RSC. Yaël Farber is een meermalen bekroonde regisseur en toneelschrijver. Haar productie van Mies Julie won een reeks internationale prijzen op het Edinburgh Festiva in 2012, het werd uitgeroepen tot een van de Top Tien Productions van 2012 door The New York Times, en de Top Vijf Productions van 2012 door The Guardian.

Arthur Miller is een van de grootste toneelschrijvers van Amerika. Hij schreef o.a. All My Sons, Dood van een handelsreiziger en A View from the Bridge. The Crucible was live in The Old Vic in Londen te zien tijdens het seizoen 2014.

Cast en crew

Posters

Foto's

}