Pathé respecteert jouw privacy

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en je voorkeuren te onthouden. Als je beperkt cookies wilt ontvangen kun je de instellingen aanpassen.

West Side Story

Release: 20 december 2012
West Side Story

Klassieker uit 1961. In New York nemen de rivaliserende straatbendes Jets en Sharks het tegen elkaar op, en tijdens de strijd wordt een Jet verliefd op een Sharksmeisje

De New Yorkse buurtbendes The Jets en The Sharks bestrijden elkaar op leven en dood. Wanneer een ex-lid van de Jets verliefd wordt op de zus (Natalie Wood) van de Sharks-aanvoerder, zijn de rapen gaar. Een van de grote Hollywood-musicals, vooral door de songs van Stephen Sondheim en de muziek van Leonard Bernstein.

West Side Story sleepte maar liefst tien Oscars in de wacht, waaronder die voor beste film, beste bijrollen en beste camerawerk. De choreografie van Jerome Robbins kreeg een speciale Oscar voor beste choreografie. Regisseur Robert Wise gebruikte niet al te opwindende ...

De strijd tussen de Puertoricaanse immigrantenjongeren van The Sharks en hun ‘oorspronkelijke’ New Yorkse rivalen The Jets wordt voornamelijk via zang en dans in beeld gebracht zoals het een musical betaamt. Actrices Rita Moreno en Natalie Wood schitteren als elkaar rivalen en de muziek van Leonard Bernstein - gedeeltelijk geschreven in een afwijkende vijfkwartsmaat - geeft de film een opwindende vaart. Songs als ‘Maria’, ‘Tonight’, ‘America’en ‘I Feel Pretty’ werden wereldhits. West Side Story is opgenomen in de Top 100 (nr. 41) van allerbeste films aller tijden van het American Film Institute.

De film is onlangs gerestaureerd, waardoor de indrukwekkende breedbeeldopnamen (70mm) en felle kleuren weer tot hun recht komen.
Lees meer ›

Pathé Publiek 1 reviews ›

5 van de 5 sterren
 • Genre: Drama, Misdaad, Muziek
 • Duur: 152 minuten
 • Regisseur: Robert Wise
 • Kijkwijzer: Mogelijk schadelijk tot 6 jaar
  Mogelijk schadelijk tot 6 jaar
  Geweld
  Geweld
 • Te zien in: 2D

Tijden en tickets - Kies een stad

zondag 06 sep Pathé Rembrandt Arnhem 16:00
 • Pathé Rembrandt Arnhem
 • Begin 16:00
 • Afgelopen 18:46
later

Tickets nieuwe speelweek

De speelweek van films bij de bioscopen van Pathé loopt van donderdag tot en met woensdag. Op elke maandag wordt het programma van de nieuwe speelweek geprogrammeerd. Het volledige programma van de nieuwe speelweek (vanaf elke donderdag) is vaak vanaf maandagavond verkrijgbaar.

POSTERS