PRIDE WEEK BIJ PATHÉ

Pathé viert Pride met speciale Pride Programmering én bijzondere Pride Avond bij Pathé Tuschinski

Pride programmering bij Pathé

Tijdens Pride Week vertoont Pathé een speciale Pride filmprogrammering in 20 bioscopen. Beeldbepalende filmtitels Call Me By Your NameCarolPortrait de la jeune fille en feu en Pariah zijn van donderdag 3 tot en met zondag 6 augustus te zien in 20 Pathé bioscopen voor € 9,50.

Alle Pride films


Pride bij Pathé Thuis

Ook op Pathé Thuis is een uitgebreide collectie met Pride films te vinden voor thuis op de bank. Denk aan titels zoals Brokeback MountainRocketman, The Color Purple, Boys Don’t Cry en Moonlight. Bekijk de Pride collectie via onderstaande button.

De Pride collectie
 

Pride Week bij Pathé

En er is nog meer! In samenwerking met Annefleur Schipper en Vera Siemons (de Lesbische Liga) organiseren Pathé en Pathé Thuis op woensdag 2 augustus een Pride Avond in Koninklijk Theater Tuschinski. Samen met een gastpanel bestaande uit ANNE+ creator/hoofdrolspeler Hanna van Vliet, queeractivist en founder/voorzitter van Black Pride Netherlands Naomie Pieter, Jinek/Beau-mediaredacteur Mark Robinson en Cultuurvlogger Marco Dreijer gaat de Lesbische Liga in gesprek over de rol van film in bewustwording en normalisering van de LHBTQIA+ community. Uit recent onderzoek* blijkt namelijk dat de helft van de Nederlanders vindt dat deze films belangrijk zijn voor de acceptatie van de queer gemeenschap. Ook denkt meer dan een kwart van de respondenten dat Pride films helpen bij coming-out. Na het panel wordt de film Pariah vertoond, een coming-of-age waarin een Afro-Amerikaanse tiener haar eigen seksualiteit ontdekt in een repressieve omgeving.

Programma Pride Avond met gastpanel

  • 18:30 Inloop
  • 19:00 Start voorgesprek
  • 19:30 Pauze
  • 19:45 Pariah
  • 21:15 Einde film
  • 21:20 - 22:00 Nagesprek
Tickets kosten €12,50 en zijn verkrijgbaar via onderstaande button.

Tickets

* Onderzoek is in juni 2023 via Panelwizard uitgevoerd onder 1000 Nederlanders van 18 jaar en ouder.

 

Altijd op de hoogte zijn van andere speciale voorstellingen waar je geïnteresseerd in bent? Klik op de button om je interesse aan te geven en ontvang automatisch de mails waar jij je voor aanmeldt.
 
 
Houd mij op de hoogte

Pathé onderzoek: Vooral jongeren zien rol van film in de acceptatie van Pride community

Bijna een op de tien Nederlanders (9%) geeft aan dat een Pride film hun eerste kennismaking was met de LHBTQIA+ Community. Bijna een op de vijf respondenten (18%) vindt dat film een manier is om een gesprek te starten over gender en seksualiteit. Deze percentages zijn duidelijk hoger onder jongeren onder de 30 jaar (respectievelijk 15% en 29%).

De helft van de Nederlanders vindt het belangrijk dat Pride films worden gemaakt, met een piek van 64% onder de jongere generatie. Acceptatie, normalisatie en ondersteuning voor de community worden genoemd als belangrijkste redenen. Jongeren zien dus vaker een belangrijke rol weggelegd voor Pride films dan oudere generaties.

Het onderzoek laat zien dat Brokeback Mountain een zeer geliefde film is onder alle Nederlanders, naast The Color Purple, Boys Don't Cry en Call Me By Your Name. Onder jongeren onder de 30 jaar worden ook Rocketman en The Perks of Being a Wallflower veel genoemd.