PRIDE WEEK BIJ PATHÉ

PATHÉ VIERT PRIDE MET PRIDE WEEK VAN ZATERDAG 30 JULI T/M ZONDAG 7 AUGUSTUS

Voor het derde jaar op rij viert Pathé Pride week met een speciale filmselectie in de theaters en op Pathé Thuis! Van zaterdag 30 juli tot en met zondag 7 augustus zijn vijf nieuwe én klassieke films binnen de My Gender, My Pride thema’s te zien bij ruim 20 Pathé bioscopen.

Gastsprekers

Een aantal films wordt ingeleid door een bijzondere gastspreker! Presentator en acteur Patrick Martens trapt de Pathé Pride Week af met een inleiding tijdens Firebird in Pathé Arena. Film- en televisieregisseur Tim Oliehoek vertelt bezoekers alles over de geliefde ‘teenage romcom’ Love, Simon en podcastmakers de Lesbische Liga verzorgen een inleiding voor de Oscarwinnaar The Favourite (met Olivia Coleman). Ook content creator Glenn Eilbracht zal Love, Simon inleiden.

Filmprogrammering bij Pathé
  • Zaterdag 30-7-2022, Pride Night (nieuwe film): Firebird, 2021, in 20 Pathé bioscopen, spreker Patrick Martens in Pathé Arena
  • Dinsdag 2-8-2022, Pride Classic: The Favourite, 2018, in Koninklijk Theater Tuschinski, Pathé City en Pathé Buitenhof, spreker De Lesbische Liga in Pathé City 
  • Woensdag 3-8-2022, Pride Night (nieuwe film): Veneno, 2020, Thema Trans, in 20 Pathé bioscopen
  • Zaterdag 6-8-2022, Pride Classic: The Rocky Horror Picture Show,, 1975, in 20 Pathé bioscopen
  • Zondag 7-8-2022, Pride Classic: Love, Simon, 2018, in 20 Pathé bioscopen, sprekers Tim Oliehoek in Pathé De Munt en Glenn Eilbracht in Pathé Schouwburgplein
Pathé Thuis

De themaweek wordt ook On Demand ondersteund op Pathé Thuis met een speciale Pride collectie van meer dan 20 films samengesteld door presentator en acteur Patrick Martens. Bekijk hier de collectie op Pathé Thuis.

Pathé vindt het belangrijk om altijd een brede diversiteit aan films te delen voor een groot publiek en vertoont daarom gedurende het gehele jaar een filmprogrammering met verhalen over en gemaakt door mensen van verschillende achtergronden. De Pride Week is onderdeel van drie speciale themaweken en weekenden waarin onderwerpen zoals diversiteit & inclusiviteit, gender en LHBTIQ+ extra worden uitgelicht. Dit is het derde jaar op rij dat Pathé de Pride Week organiseert, naast de Pride Nights die al sinds 2004 bij Pathé plaatsvinden.

Altijd op de hoogte zijn van andere speciale voorstellingen waar je geïnteresseerd in bent? Klik op de button om je interesse aan te geven en ontvang automatisch de mails waar jij je voor aanmeldt.
 
 
Houd mij op de hoogte