Pathé respecteert jouw privacy

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en je voorkeuren te onthouden. Als je beperkt cookies wilt ontvangen kun je de instellingen aanpassen.

Call Girl
Call Girl
Loading the player...

Call Girl

Release: 4 april 2013
Call Girl

Call Girl is een politieke en emotionele thriller over de verleidelijkheid van de jeugd en de corruptie van macht.

Stockholm, aan het eind van de jaren ’70. Enkele dagen voor het einde van de verkiezingen ziet het er naar uit dat de Sociaal Democraten voor het eerste sinds decennia niet aan de macht zullen zijn. Erger nog voor de machthebbers is het feit dat detective John Sandberg verschillende ministers linkt aan een prostitutie-ring, geleid door Dagmar Glans (een glansrol van Pernilla August, één van Zwedens grootste acteertalenten).

Call Girl schetst een vernietigend beeld van een land dat dronken is van consumptie en een politieke klasse die zo overtuigd is van haar recht op macht dat het niet langer het verschil kan zien tussen beleid en eigenbelang.

Gebaseerd op het waargebeurde prostitutieschandaal dat in de jaren '70 de Zweedse regering ten val dreigde te brengen.

Kijk bij Pathé Thuis
 • Genre: Drama, PAC, Thriller
 • Duur: 140 minuten
 • Regisseur: Mikael Marcimain
 • Kijkwijzer: Jonger dan 16? Dan geen toegang, ook niet onder begeleiding van een volwassene. Ter controle kan om legitimatie worden gevraagd.
  Jonger dan 16? Dan geen toegang, ook niet onder begeleiding van een volwassene. Ter controle kan om legitimatie worden gevraagd.
  Seks
  Seks
  Grof taalgebruik
  Grof taalgebruik
 • Special: PAC

POSTERS