Zomeractie: 2 maanden GRATIS Club Pathé Family met de code ZOMER. Lees hier de actievoorwaarden.

NEDERLANDS FILM FESTIVAL

 


Nederlands Film Festival 2023

Tijdens de 43e editie van het Nederlands Film Festival bekijk je als eerste de nieuwste films van eigen bodem en beleef je film op unieke wijze. De openings- en de slotfilm zijn dit jaar weer te zien in Pathé Buitenhof en Koninklijk Theater Tuschinski. Je ziet ze op 22 en 26 september.

SWEET DREAMS

OPENINGSFILM - Vrijdag 22 september
Onder regie van Ena Sendijarević opent de 43e editie van het Nederlands Film Festival. Acteurs Hans Dagelet, Renée Soutendijk, Florian Myjer, Hayati Aziz en Lisa Zweerman vertolken de hoofdrollen in dit meeslepende drama.

Op een afgelegen Indonesisch eiland, tijdens de nadagen van het koloniale tijdperk, valt de Nederlandse suikerfabrikant Jan (Hans Dagelet) plotseling dood neer voor de ogen van zijn vrouw Agathe (Renée Soutendijk). Hun vervreemde zoon Cornelis (Florian Myjer) en zijn hoogzwangere vrouw Josefien (Lisa Zweerman) arriveren vanuit Nederland om het familiebedrijf over te nemen. Tot ieders ontzetting blijkt Jans concubine Siti (Hayati Aziz) een sleutelrol in zijn testament te vervullen.

 

ZOMERVACHT

SLOTFILM - Dinsdag 26 september
Onder regie van Joren Molter is de slotfilm van de 43e editie van het Nederlands Film Festival. Acteurs Jarne Heylen, Joël in 't Veld, Micha Hulshof, Isabelle Kafando en Valentijn Dhaenens vertolken de hoofdrollen in deze indrukwekkende film over familie. 

Tijdens een broeierige zomervakantie zit Brian opgescheept met de zorg van zijn zwaar verstandelijk gehandicapte broer Lucien. Maar hoe zorg je voor iemand als je niet weet wat hij nodig heeft? Hoe maak je de juiste keuzes als je nog zoveel te ontdekken hebt?