Pathé respecteert jouw privacy

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en je voorkeuren te onthouden. Door verder door te gaan in de website ga je er mee akkoord dat voor dit doel er cookies geplaatst zullen worden.

Buitenkampers
Release: 2013

Buitenkampers

Buitenkampers
  • Tijdsduur 90 minuten
  • Projectie 2D
  • Genre Documentaire
  • Kijkwijzer
    • Alle leeftijden

Op zondag 16 maart zie je eenmalig in Pathé Buitenhof de documentaire Buitenkampers. Na afloop van de voorstelling is de regisseur aanwezig voor een Q&A

De ticketprijs is inclusief een drankje en een hapje na afloop en garderobe.

Film over de verzwegen geschiedenis van Nederlands-Indië 1942-1949. Na bijna 70 jaar wordt dit zwijgen door de betrokkenen doorbroken.

Terwijl ruim honderdduizend van de driehonderdvijftigduizend (Indische) Nederlanders tijdens WO-2 in Japanse kampen werden gevangen gezet, bleven de overige ruim tweehonderdvijftigduizend (Indische) Nederlanders buiten de Japanse kampen. Een paar maanden na de Japanse inval in Nederlands-Indië begon namelijk de registratie van alle Nederlanders. Er werd daarbij voor het eerst het raciale onderscheid gemaakt tussen volbloed Nederlanders (Totoks) en gemengdbloedige Nederlanders, de Indische Nederlanders/Indo-Europeanen die kortweg “Indo’s” werden genoemd. De meeste volbloed Nederlanders (Totoks) werden in Japanse kampen geïnterneerd en veelal Indo’s bleven buiten de Japanse kampen.

Lees meer Toon meer

Posters

}