Pathé respecteert jouw privacy

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en je voorkeuren te onthouden. Door verder door te gaan in de website ga je er mee akkoord dat voor dit doel er cookies geplaatst zullen worden.

Loving Vincent
Release: 26 oktober 2017

Loving Vincent

Loving Vincent
 • Tijdsduur 95 minuten
 • Taalversie Engels, Nederlands ondertiteld
 • Projectie 2D
 • Specials PAC
 • Genre Animatie Biografie Drama PAC
 • Kijkwijzer
  • Mogelijk schadelijk tot 9 jaar
  • Angst
  • Grof taalgebruik

Loving Vincent is een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh: de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld.

Net wanneer Vincent succesvol begint te worden, pleegt hij zelfmoord. Was het vanwege zijn geestelijke gezondheid of problemen met zijn broer? Was het een wanhoopsdaad om meer erkenning te krijgen voor zijn werk? Of was het helemaal geen zelfmoord?

Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode, gaat naar Auvers om daar het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen. De verschillende mensen (allemaal geschilderd door Van Gogh) die hij tijdens zijn reis ontmoet, hebben elk hun eigen verhaal. Het blijkt moeilijk de waarheid over de getroebleerde Vincent te achterhalen. Gaandeweg schildert de film een fascinerend portret van Van Gogh die tijdens zijn leven amper erkenning vond.In 65.000 frames, met de hand geschilderd door meer dan 125 kunstenaars die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden, brengt de film Van Goghs meest inspirerende schilderijen tot leven.

Loving Vincent won al meerdere internationale prijzen waaronder de publieksprijs op het Annecy Internationaal Animatie Filmfestival. Met Helen McCrory (The Queen) en Saoirse Ronan (Brooklyn).

Speciale voorpremières

Zaterdag 7 oktober

Meet & greet met de makers

Programma
19.30 uur: Start en welkom met de making off; meet & greet met de makers Hugh Welchman en Dorota Kobiela
20.00 uur: Voorpremière Loving Vincent
21.30 uur: Bezoek aan de “Kröller-Müller Loving Vincent” presentatie
Drinks en bites van de Smaak van Van Gogh in het gelijknamige Pop-Up Museum

Zondag 8 oktober

Lezing ‘De zussen Van Gogh’

Programma
15.30 uur: Start en welkom
16.00 uur: Lezing ‘De zussen Van Gogh’ door Willem-Jan Verlinden
16.45 uur: Voorpremière Loving Vincent
18.15 uur: Bezoek aan de Loving Vincent presentatie en napraten met drinks en bites van de Smaak van Van Gogh in het gelijknamige Pop-Up Museum

 Tijden en Tickets - Kies een stad

Za 7 okt
19:30 Voorpremière
CineMec Ede

Van 19:30 tot 22:05

Engels, Nederlands ondertiteld

Voorpremière

Zo 8 okt
15:30 Voorpremière
CineMec Ede

Van 15:30 tot 17:50

Engels, Nederlands ondertiteld

Voorpremière

later

Tickets nieuwe speelweek

De speelweek van films bij de bioscopen van Pathé loopt van donderdag tot en met woensdag. Op elke maandag wordt het programma van de nieuwe speelweek geprogrammeerd. Het volledige programma van de nieuwe speelweek (vanaf elke donderdag) is vaak vanaf maandagavond verkrijgbaar.

Posters