DE MOOISTE FILMKLASSIEKERS ZIE JE BIJ PATHÉ

De mooiste filmklassiekers terug in de bioscoop!

Geniet van iconische scenes, memorabele quotes en legendarische acteurs in klassiekers uit alle genres: thriller, horror, actie, drama, komedie en romantiek.

Klassiekers in Tuschinski en Buitenhof

Onze deuren zijn weer geopend en dit jaar vieren we ook nog eens dat Pathé Tuschinski, onlangs uitgeroepen tot mooiste van de wereld, 100 jaar bestaat! Vorig jaar is het theater ook nog eens vernieuwd met luxe zalen en de sfeervolle Bar Abraham!
 
We gaan dit vieren door een chronologische reis te maken door de filmgeschiedenis. We zullen het hele jaar elk weekend en doordeweeks een beroemde film vertonen, van oude publieksfavorieten tot moderne klassiekers. Elke maand zal de film kort worden ingeleid door een filmkenner.
 
Hierbij alvast een voorproefje van wat je kunt verwachten.
  • The Exorcist (Director’s Cut) vanaf zaterdag 28 augustus met inleiding!
  • Chinatown vanaf zaterdag 4 september
  • Taxi Driver vanaf zaterdag 11 september
  • Blade Runner vanaf zondag 19 september
  • The Silence of the Lambs vanaf zondag 26 september


Tenzij anders aangegeven hebben de Klassiekkers in Tuschinski en Buitenhof geen ondertiteling.

Niemand minder dan Jan Doense, Mr. Horror himself, zal de The Exorcist op 28 augustus in Pathé Tuschinski vooraf kort inleiden. Hij begon zijn carrière in de filmwereld als criticus en journalist en organiseerde veel filmevenementen en festivals, waaronder de beruchte Nacht van de Wansmaak en de Halloween Horror Show. Ook is hij producent van horrorfilms als De poel en De openbaring (vanaf 23 december in de bioscopen).