AIRBORNE EDE & ARNHEM

 

Pathé organiseert in september de Airborne filmmaand

Om de bijzondere gebeurtenissen rondom de Slag om Arnhem/ Operatie Market Garden te beseffen én te beleven draaien we geselecteerde films in dit thema. De speciaal geselecteerde films worden tegen gereduceerd tarief aangeboden in Pathé Ede en Arnhem.  

Gratis film kijken voor scholieren

Scholieren van VO-scholen kunnen met hun klas in deze maand (gratis) de films bekijken bij Pathé Ede of Pathé Arnhem. De films zijn zorgvuldig geselecteerd en passen binnen de educatieve kaders die relatie hebben tot Airborne en vrijheid. Na afloop van de film faciliteert Pathé de voorzieningen om over de film in gesprek te gaan, begeleidt door een docent. Daarnaast is er de mogelijkheid om de scholieren middels een film/vlog hun kijk op thema vrijheid te laten geven en dit te verwerken in de expositie. Op deze manier worden zij maximaal betrokken om te gebeurtenissen te doen beseffen.  Opgeven kan via ede@pathe.nl of arnhem@pathe.nl.

Pathé Arnhem en Pathé Ede zijn al enkele jaren actief als ambassadeur van de Airborne Regio, vanuit maatschappelijk oogpunt is het beleven van deze belangrijke periode gezien enorm belangrijk.

Tentoonstelling thema vrijheid  

In 2020 is een expositie ontwikkeld met de titel “Veteranen van toen en nu”. Een expositie waarin de kijker een missie van toen en nu beleefde aan de hand van een serie foto’s. De expositie krijgt in 2021 een update. Het thema Airborne, op weg naar vrijheid, wordt toegevoegd en er worden interactieve elementen aan de expositie toegevoegd.  De expositie zal op verschillende locaties te zien zijn, namelijk op de Ginkelse Heide (als onderdeel van het gezamenlijke Buitenexposities-project van de vier Airborne-gemeenten), in het centrum van Ede in alle deelnemende winkels en in Pathé Arnhem en Ede.

De Airborne filmmaand beleef je bij