3D FILMS BIJ PATHÉ


Bij Pathé streven we ernaar om naast de beste films, de mooiste beleving aan te bieden. Daarom vertonen we regelmatig films in 3D. Waarschijnlijk ken je het wel of heb je zelfs ooit wel eens een film in 3D gezien. Maar hoe werkt dit nu eigenlijk?

Real3D

RealD 3D is een populaire 3D-technologie die je terugvindt in onze 4DX, Dolby Atmos en reguliere zalen. De projector wisselt razendsnel tussen 2 (licht) van elkaar verschillende beelden. Dit gaat zo snel dat je het niet met het blote oog ziet. In de 3D-bril zitten 2 filters (circulaire polarisatie), één voor het linker oog en één voor het rechter oog, waardoor het juiste beeld in het juiste oog komt.

De afstand tussen je ogen zorgt ervoor dat je in het dagelijks leven diepte ziet. Beide ogen zien één apart beeld, waardoor het mogelijk wordt om een voorwerp te zien. Bij een 3D-film zorgt de afstand tussen je ogen in combinatie met de 2 verschillende beelden voor het 3D-effect. Het lijkt alsof de film daardoor echt op je afkomt. Benieuwd naar nog meer informatie?
Deze video van Real3D laat goed zien hoe dit werkt.

Veelgestelde vragen over 3D

WELKE 3D BRIL HEB IK NODIG VOOR MIJN FILM?

IMAX Voor een IMAX 3D voorstelling heb je een IMAX Laser* bril nodig. Deze is te herkennen aan de blauwe tekst 'IMAX with Laser' op de pootjes van de 3D bril. *Voor de IMAX zaal in Pathé Arnhem heb je een reguliere IMAX bril nodig, deze is te herkennen aan 'IMAX' op de pootjes van de 3D bril.

IMAX-laser
Reguliere films, 4DX & Dolby Atmos Voor een 3D, 4DX 3D en Dolby Atmos 3D voorstelling heb je een reguliere 3D bril nodig. Deze is te herkennen aan de zwarte tekst 'RealD' op de pootjes van de 3D bril.

IMAX-laser

Dolby Cinema Je krijgt een leenbril bij de ingang van de zaal die je na afloop weer inlevert. Je hoeft dus niet zelf een 3D bril mee te nemen.

WELKE FILMS ZIJN IN 3D?

Veel films zijn in meerdere versies te zien. De versie van de film staat onder de tijd van de voorstelling aangegeven. Kijk voor alle 3D films die nu draaien op de website van Pathé.WAT IS DE TOESLAG VOOR EEN 3D FILM?

Je betaalt een toeslag van € 1,50 per ticket. De toeslag zit in de ticketprijs verwerkt.

 

HOEVEEL KOST EEN 3D BRIL?

€ 2,-, met uitzondering van een Dolby Cinema bril mag de je bril mee naar huis nemen en kan je deze bij een volgend bezoek weer gebruiken.  

 

HEEFT PATHÉ OOK 3D BRILLEN VOOR BRILDARGERS?

Ja, we hebben een Clip-On 3D bril die je over de meeste monturen kan schuiven. Deze brillen zijn alleen aan de kassa van de bioscoop te koop en kosten € 2,50. De Clip-On 3D werkt niet bij IMAX en Dolby Cinema voorstellingen. IMAX 3D brillen zijn groot genoeg om over de meeste brillen heen te kunnen.  

 

IK HEB EEN UNLIMITED GOLD ABONNEMENT, KRIJG IK DAN EEN GRATIS BRIL?

Ja, bij de start van je abonnement ontvang je een mail met 2 codes. Deze zijn voor een reguliere 3D bril en een IMAX 3D bril. Daarna krijg je na elke 6 keer dat je naar een 3D film bent geweest een code voor een nieuwe 3D bril.