Pathé respecteert jouw privacy

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en je voorkeuren te onthouden. Als je beperkt cookies wilt ontvangen kun je de instellingen aanpassen.

Pathé DOCS

Pathé DOCS

Pathé DOCS

Pathé DOCS

Inspirerende en intrigerende documentaires die je bijblijven.

Earth, Supersize Me en het oscarwinnende Bowling for Columbine vormen het onomstotelijke bewijs: documentaires zijn populairder dan ooit. Met het nieuwe concept Pathé DOCS geeft Pathé vanaf november 2009 dan ook gehoor aan de toenemende belangstelling voor films die 'daadwerkelijk ergens over gaan.'

Met Pathé DOCS gaat Pathé verder dan het vertonen van documentaires alleen. Pathé DOCS creëert een platform voor allerlei documentairegenres: van nature tot wetenschappelijk en sociaal-maatschappelijk. Het concept wordt bovendien uitgebreid met een web forum. Dit maakt Pathé DOCS tot een waardevolle aanvulling op het reguliere filmaanbod, passend bij de missie van Pathé: meer dan film.

Voor het zover is, gaat Pathé een samenwerking aan met één van de documentaire aanbieders die het concept Pathé DOCS zal ondersteunen: het International Documentary Festival Amsterdam (IDFA). Andere partijen die hun medewerking verlenen aan Pathé DOCS zijn Cinema Delicatessen, IMAX, National Geographic en ByeExperience. De beschikbaarheid van intelligente en inspirerende films is daarmee gewaarborgd.


Fragment uit de adembenemende documentaire "Oceans"

Pathé DOCS richt zich overigens niet alleen op volwassenen. Speciaal voor middelbare scholen en instellingen wordt een catalogus met uiteenlopende documentaires ontwikkeld.
 

 

 

Verwacht bij Pathé DOCS

Programma 2015 - 2016