Met school naar Fataal

Jongeren komen relatief veel in aanraking met zinloos geweld: het is voor hen helaas nog altijd een actueel thema.
De 19-jarige regisseur Jesse Bleekemolen maakte Fataal; een nieuwe Nederlandse film over de rampzalige gevolgen hiervan. Met deze film wil hij zinloos geweld meer onder de aandacht brengen.

Leerlingen van middelbare scholen kunnen met korting naar de film. Daarnaast is voor hen de Fataal Schooltour beschikbaar: een lesmodule met onder andere Q&A. We werken hiervoor exclusief samen met JSB Producties om scherpe prijzen voor scholen te kunnen bieden.

Lesmodule

In samenwerking met de Landelijke Stichting Tegen Zinloos Geweld, MOED en het Lieveheersbeestje ontwikkelden JSB Producties op basis van de film de lesmodule. Binnen de module zijn er indrukwekkende Q&A’s beschikbaar met ouders van zowel slachtoffers als dader.

Voorstelling boeken

De Fataal schoolvoorstellingen zijn te boeken voor zowel het VMBO,PO,MBO en het HBO onderwijs. De verschillende pakketten worden per school individueel afgestemd op het niveau, leerjaar en het aantal leerlingen.

Meer informatie of een voorstelling boeken?
Neem dan contact op via school@pathe.nl

Over de film

Milan en Sophie zijn in de bloei van hun leven. Milans droom komt uit wanneer hij een danceclub opent. Maar wanneer hij slachtoffer wordt van zinloos geweld en te horen krijgt dat hij nooit meer zal kunnen lopen, valt zijn droom in duigen. Zijn wereld stort in maar langzaam dringt bij Milan het besef door dat ook de mensen die dicht bij hem staan een nachtmerrie doormaken.