Pathé respecteert jouw privacy

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en je voorkeuren te onthouden. Door verder door te gaan in de website ga je er mee akkoord dat voor dit doel er cookies geplaatst zullen worden.

Nelly van Doesburg - Sta op en Verander
Release: 2017

Nelly van Doesburg - Sta op en Verander

Nelly van Doesburg - Sta op en Verander
  • Tijdsduur 57 minuten
  • Taalversie Nederlands
  • Projectie 2D
  • Specials Pathé DOCS
  • Kijkwijzer
    • Keuring nog onbekend. De uiteindelijke leeftijdskeuring wordt strikt nageleefd. Bij keuring '16' is er geen toegang voor bezoekers van onder de 16.

In het teken van 100 jaar De Stijl –van Mondriaan tot Dutch Design programmeert Festival Designkwartier i.s.m.het Gemeentemuseum Den Haag en Pathe Buitenhof de documentaire Sta op en verander de hele rotzooi van filmmaker en regisseur Hank Onrust.

Sta op en verander de hele rotzooi is een portret van het leven van Nelly van Doesburg (1899-1975), de laatste vrouw van Theo van Doesburg, schilder, architect en oprichter van kunsttijdschrift De Stijl. De documentaire geeft duidelijk de belangrijke rol van Nelly aan die zij, tot lang na de dood van haar man in 1931, speelde in het uitdragen van de ideologie van De Stijl.

Nelly van Doesburg overleed in 1975. Wat er allemaal met en vooral door haar gebeurde wordt in de film verteld door haar nicht en biografe, Wies van Moorsel en de dichter K. Schippers

Extra informatie

 De film wordt ingeleid door filmmaker en regisseur Hank Onrust.

Posters

Foto's