Pathé respecteert jouw privacy

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en je voorkeuren te onthouden. Door verder door te gaan in de website ga je er mee akkoord dat voor dit doel er cookies geplaatst zullen worden.

Jean Martyn (Orgelconcert Pathé Tuschinski)
Release: 9 juli 2017

Jean Martyn (Orgelconcert Pathé Tuschinski)

Jean Martyn (Orgelconcert Pathé Tuschinski)
  • Tijdsduur 240 minuten
  • Projectie 2D
  • Genre
  • Kijkwijzer
    • Momenteel geen keuring

Zak lekker weg in het pluche van zaal 1 en geniet van het unieke Pathé Tuschinski theaterorgel. Op zondag 9 juli om 11:00 uur zal het prachtige orgel weer worden bespeeld door de Britse organist Jean Martyn.

Jean is onder andere bekend van haar optredens bij Britain's Got Talent, waarbij zij het in 2011 tot de finale heeft weten te brengen. Sinds haar jonge jeugd is Jean al druk met orgel spelen en op haar 21e was ze al geslaagd voor meerdere studies piano en orgel. Hierdoor kan Jean niet alleen fantastisch spelen op orgel en piano, maar ook bijzondere theaterorgels zoals het orgel in Pathé Tuschinski.

Jean heeft onder andere ook in Buckingham Palace gespeeld en bij verschillende beroemde musicals. Zij zal 9 juli een divers scala aan zowel klassieke als polulaire muziek ten gehore brengen. Fijne muziek bekend van film, musical en bigband, mooie songs en vlotte ritmes zullen worden gespeeld op het theaterorgel. Een orgelconcert dat u echt niet mag missen!

De liefhebbers weten het wel, maar wist u ook dat er zich onder het toneel van de grote zaal een authentiek theaterorgel bevindt? Met 722 orgelpijpen, een klokkenspel, xylofoon, vibrafoon, tamboerijn, castagnetten, trommels en vele geluidseffecten - oorspronkelijk bedoeld voor de begeleiding van de zwijgende film. Bij het 90-jarig bestaan van het theater is het orgel geheel gerenoveerd door de vrijwilligers van de Nederlandse Orgel Federatie. Het is weer in optimale staat, springlevend en met liefde onderhouden. Een pareltje van de grote zaal!

Het instrument is in 1923 door Wurlitzer in Amerika gebouwd. Later is het nog flink uitgebreid door de firma Strunk. In eerste instantie was het bedoeld voor begeleiding van zwijgende films (ook dat vindt nog steeds plaats!), nu is het ook een prachtig instrument voor entertainment en ontspanning.

 Tijden en Tickets - Kies een stad

Zo 9 jul
11:00 Grote zaal
Pathé Tuschinski

Van 11:00 tot 15:15

Grote zaal

later

Tickets nieuwe speelweek

De speelweek van films bij de bioscopen van Pathé loopt van donderdag tot en met woensdag. Op elke maandag wordt het programma van de nieuwe speelweek geprogrammeerd. Het volledige programma van de nieuwe speelweek (vanaf elke donderdag) is vaak vanaf maandagavond verkrijgbaar.

Posters

Foto's