Pathé Schouwburgplein opent op vrijdag 20 oktober een geheel vernieuwde IMAX-zaal. Rotterdam beschikt dan over een zaal volgens de nieuwste IMAX-standaard met state-of-the-artcomfort, beeld en IMAX Immersive Sound.

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de totale make-over van de IMAX-zaal in Pathé Schouwburgplein, die bij de feestelijke opening op 20 oktober volledig voldoet aan de meest recente, hoogste kwaliteitseisen.

Wat is er allemaal veranderd?

Luxe en comfortabel
Het nieuwe, eersteklas IMAX-doek is maar liefst 18,135 bij 9 meter groot. De nieuwe Luxe-stoelen hebben een vaste opstelling, zijn 61 cm breed en beschikken met 130 cm rijafstand over 20 cm meer tussenruimte. Zowel het plafond, de wandpanelen en zwarte wandbespanning is geheel vernieuwd voor de optimale akoestiek voor IMAX-producties. Daarnaast beschikt de nieuwe zaal over een verbeterde klimaatbeheersing en een compleet vernieuwd verlichtingsplan bij de treden, aan de wand en aan het plafond.

IMAX Immersive Sound
De allerbelangrijkste vernieuwing is dat de IMAX-zaal van Pathé Schouwburgplein is uitgerust met IMAX Immersive Sound. Dit systeem heeft het dubbele aantal en krachtiger speakers dan de huidige set up. De extra speakers aan de wanden en in het plafond creëren een volledig driedimensionale, in plaats van de huidige 2D, geluidsomgeving. Het is een 12.1 geluidssysteem, dat overal in de wereld identiek zal zijn voor alle IMAX-zalen. Een regisseur kan hierdoor een mix maken van topkwaliteit die in alle IMAX-zalen hetzelfde klinkt.

Pathé Spuimarkt
Woon je in de buurt van Rotterdam en wil je ook voor de heropening van de IMAX-zaal op 20 oktober blijven genieten van IMAX films? We verwijzen je tot die tijd door naar Pathé Spuimarkt. Ga naar www.pathe.nl/imax voor alle actuele IMAX films met tijden & tickets.

Pathé werkt door
Met de opening van de nieuwe, eersteklas IMAX-zaal In Pathé Schouwburgplein wordt de eerste fase afgesloten van Pathé’s Rotterdamse werkzaamheden. De komende maanden gaan die onverminderd voort. Zo krijgen alle zalen van Pathé Schouwburgplein een stevige opknapbeurt en beschikt Pathé De Kuip nog voor het einde van het jaar over de eerste Dolby Cinema zaal.