Film beleef je pas echt bij Pathé en daarom blijft Pathé innoveren! Daarom starten we een nieuwe samenwerking met Dolby Cinema en 4DX en intensiveren we de samenwerking met IMAX. En dat betekent dat we voor het einde van 2017 een Dolby Cinema zaal in Pathé De Munt en Pathé De Kuip openen! Op termijn volgen nieuwe 4DX zalen, een derde Dolby Cinema zaal, een zevende IMAX bioscoop en krijgen vijf IMAX zalen het IMAX Immersive Soundsystem. Details over de locaties en timings zullen spoedig volgen.

Dolby Cinema in Pathé de Munt en Pathé de Kuip
Dolby Cinema, met Dolby Vision en Dolby Atmos, is een premium bioscoopaanbod voor bezoekers dat spectaculaire beeld- en geluidstechnologie combineert met inspirerend design, zodat elk bioscoopbezoek een betoverende gebeurtenis wordt. Dit najaar opent Pathé de eerste twee Dolby Cinema zalen. In Pathé De Munt, Amsterdam en Pathé De Kuip, Rotterdam worden de grootste zalen omgebouwd naar Dolby Cinema. De derde bioscoop wordt later bekendgemaakt.


4DX
4DX brengt de bioscoopervaring naar een vierdimensionaal niveau. Bezoekers kijken niet alleen naar een film, maar leven erin. Bewegende stoelen en effecten zoals wind, bubbels en geur zorgen, in perfecte harmonie met de actie op het scherm, voor een ongekende ervaring.


Zevende IMAX bioscoop en vijf zalen naar IMAX Immersive Sound

Ook gaat Pathé de samenwerking met IMAX verder intensiveren. Met kristalheldere beelden en geluiden en met tot 26% meer beeld op het bioscoopscherm maakt IMAX van films een state-of-the-art beleving. In 2005 introduceerde Pathé IMAX in Nederland en de afgelopen twaalf jaar is het uitgegroeid tot een van de belangrijkste markten wereldwijd voor het IMAX merk. Zo staat Pathé Arena IMAX steevast in de Top 10 van de beste IMAX theaters ter wereld. Alle reden dus om de samenwerking met IMAX uit te bouwen. Pathé gaat de komende tijd vijf IMAX zalen uitrusten met het IMAX Immersive Soundsystem, terwijl op termijn een zevende IMAX theater wordt geopend.