Afgelopen nacht zijn in Los Angeles de Oscars uitgereikt. Tijdens de 89e editie gaat La La Land aan de haal met de meeste Oscars, maar weet Moonlight het gouden beeldje te pakken voor Beste Film.

Overigens met de nodige verwarring, aangezien eerst La La Land als Beste Film werd aangekondigd. De acceptance speech werd onderbroken waarbij met de nodige excuses de Oscar voor Beste Film alsnog naar Moonlight is gegaan.

Bekijk hier het filmpje van deze pijnlijke blunder:

La La Land weet uiteindelijk van het recordaantal van 14 nominaties 6 Oscars te verzilveren. Waaronder voor Beste Actrice (Emma Stone) en Beste Regisseur (Damien Chazelle).

Ook benieuwd naar deze prachtige film? La La Land draait nu in de bioscoop en tot en met woensdag 1 maart ook in IMAX!

Casey Affleck Beste Acteur
De Oscar voor Beste Acteur is naar Casey Affleck gegaan voor zijn rol in Manchester By the Sea. De prijs voor Beste Mannelijke Bijrol is voor Mahershala Ali (Moonlight), terwijl Viola Davis (Fences) de Oscar heeft gewonnen voor Beste Vrouwelijke Bijrol.

Klik hier voor alle winnaars van de 89e editie van de Oscars.

De voorspelling van het Pathé publiek
Het Pathé publiek heeft via een poll de kans gekregen de winnaars van de Oscars te voorspellen. Jullie hebben laten zien te beschikken over een gezonde filmvisie. Dit zijn de Oscarwinnaars met daarachter het percentage van het publiek die deze winnaar heeft voorspeld:

Beste Film – Moonlight (14%) (La La Land zat op 66%)
Beste Acteur – Casey Affleck (27%)
Beste Actrice – Emma Stone (44%)
Beste Mannelijke Bijrol – Mahershala Ali (47%)
Beste Vrouwelijke Bijrol – Viola Davis (35%)
Beste Regisseur – Damien Chazelle (64%)
Beste Animatiefilm – Zootropolis (37%)