De nominaties voor de 89e editie van de Oscars zijn bekend! Met name La La Land, ook al de grote winnaar van de Golden Globes, lijkt grote kans te maken op een Oscar. De prachtige film met Ryan Gosling en Emma Stone is maar liefst 14(!) keer genomineerd. Sinds Titanic in de jaren ’90 is geen film meer zo vaak genomineerd.

Ook Moonlight (8), Arrival (8) en Manchester by the Sea (6) dingen mee naar een gouden beeldje met nominaties in de belangrijkste categorieën.

Meryl Streep heeft de 20e Oscarnominatie te pakken dankzij haar rol in Florence Foster Jenkins. Ze is genomineerd voor Beste Actrice.

Bekijk hier de volledige lijst met nominaties.

In het weekend van zaterdag 25 en zondag 26 februari vertonen we in het kader van het Pathé Oscarweekend alle Oscar-genomineerde films in de bioscoop. De ticketverkoop hiervan start spoedig!
Daarnaast kan je de hele maand februari genieten van de prachtige, veelgeprezen films Gravity 3D, Forrest Gump en Titanic 3D.

Voorspel de winnaars
Denk jij te beschikken over een uniek voorspellingstalent? Voorspel dan hieronder de winnaars van dé filmprijs van het jaar in de zeven meest populaire categorieën. Je maakt dan kans op twee vrijkaarten voor een bioscoopavondje bij Pathé.

De Oscars worden op zondag 26 februari uitgereikt.

De poll is gesloten.