Van de 140.000 wereldwijde inzendingen, ben ik de dolgelukkige winnares uit Nederland van The Hobbit Fan Contest en maakte ik van 2 t/m 7 november 2014 de reis van mijn leven naar Middle-earth, Nieuw-Zeeland!

Dag 1 – Onze eerste bestemming was Te Puia in Rotorua, het Maori cultureel centrum van Nieuw-Zeeland. Hier kregen we een tour langs het geothermische gebied en zagen we de iconische kiwi vogel. We maakten kennis met het Maori erfgoed en leerden traditionele rituelen zoals de pōwhiri, de Wero en de haka.

Dag 2 – We vervolgden onze reis naar de Hobbiton Movie Set in Matamata, waarvan ik heb gedroomd om daar ooit heen te gaan. We kregen een tour door Hobbiton langs Bag End en vierden we feest in The Green Dragon. Als verrassing waren hier de acteurs Mark Hadlow (Dori), Jed Brophy (Nori), Steven Hunter (Bombur) en John Callen (Oin)! Ook zagen we de nieuwste trailer van The Hobbit: The Battle of the Five Armies. En als kers op de taart was er ’s avonds een spectaculaire vuurwerkshow boven Hobbiton.
The Hobbit Fan Contest

Dag 3 – Onze volgende bestemming was Queenstown. Met jeeps van Nomad Safaris kregen we een tour langs prachtige filmlocaties: Queenstown Hill met uitzicht the Misty Mountains, Paradise, de filmlocatie van Isengard en Beorn’s huis en Twelve Mile Delta oftewel Ithilien, waar Frodo, Sam en Gollum ‘paters’ koken en de Oliphaunts zien. We eindigden bij AJ Hackett Bungy boven de Kawarau River.

Dag 4 – Vandaag deden we een cruise van Southern Discoveries over Lake Wakatipu naar Mt Nicholas farm, een boerderij met Merino schapen. We genoten van het prachtige uitzicht over het land van de boer, de besneeuwde bergen, het azuurblauwe meer Wakatipu en de frisse lucht. Daarna hadden we vrije tijd om Queenstown te ontdekken.
The Hobbit Fan Contest

Dag 5 – Onze laatste bestemming was Wellington, waar we met Richard Taylor van WETA Workshop een nieuwe installatie op het vliegveld onthulden: een enorme kop van Smaug! We kregen een tour door The Weta Cave met een verzameling van kostuums, wapens en sculpturen uit de films. ’s Avonds eindigden we onze reis in Park Road Post Productions met het epische slotstuk: de privéscreening van The Hobbit: The Battle of the Five Armies met regisseur Sir Peter Jackson.
Screening met Peter Jackson

Nieuw-Zeeland is werkelijk een adembenemend mooi en ontzettend gastvrij land. Tijdens de reis is er een hechte Hobbit Fan Fellowship ontstaan en hebben we nieuwe vrienden gemaakt met fans van over de hele wereld. Uit de grond van mijn hart wil ik Pathé, Warner Bros., Tourism New Zealand, Air New Zealand en Peter Jackson bedanken voor deze onvergetelijke reis naar Middle-earth!

Liefs, Elaine Fleur