Elke woensdag tipt Preview Magazine een premièrefilm die de redactie op zijn kop zet. Om welke film hebben we het hardst gelachen? Welke was zo eng dat het ons dun door de broek kwam lopen? Welke blies ons uit de bioscoopstoel?

Yep, we wisten het eigenlijk al, maar weten het nu zeker: we zijn verliefd op Jennifer Lawrence en we schreeuw en het van de daken. Ze stal ons hart in het sociaal-realistische Winter’s Bone (2008), waar ze als tienermeisje op zoek moet naar haar vermiste, drugsdealende vader. Ze werd toen al genomineerd, maar greep nog naast de Oscar. Met haar rol in Silver Linings Playbook (een prachtige en klassiek opgebouwde feelgood romcom) lukte het haar wel en na de Oscaruitreiking van afgelopen zondag vestigt ze zich permanent in de harten Hollywood. De 22-jarige actrice liet na de show een verpletterende indruk achter, niet alleen door gewoon lekker van de trap te struikelen toen ze het beeldje in ontvangst kwam nemen (tijdens de SAG Awards scheurde de jurk haar van de bips), maar ook door haar superfraaie pose:

En wat dachten jullie van haar flirt met Jack Nicholson? Zit ze lekker na te keuvelen over het winnen van de prijs, komt de Hollywoodlegende bij haar buurten om te vertellen dat ze op een oude vlam van hem lijkt…

En dan was er nog de persconferentie, waar ze al hakkelend en stamelend maar spontaan heel erg zichzelf is. Of althans, zichzelf na wat drupjes alcohol, zo bekent ze:

Dus nogmaals: WIJ ZIJN VERLIEFD OP JENNIFER LAWRENCE. Jennifer: wil je met ons trouwen?

Op je iPad lees je onze recensie van Silver Linings Playbook, of neem de Preview voor nop mee bij de bios. Check hier ook onze Jennifer Lawrence Film Top 3.