Snel tickets kopen

Speciale voorstelling Bankier van het Verzet

Speciale voorstelling Bankier van het Verzet

Pathé en het ‘Jaar van Verzet’ nodigen je van harte uit voor de speciale vertoning van Bankier van het Verzet op zondag 11 maart. Met na afloop van de film een gesprek met hoofdrolspeler Barry Atsma, regisseur Joram Lürsen en speciale gast deze middag: Aad van Hall, zoon van de hoofdpersoon uit de film. Daarnaast vertelt NIOD-directeur Frank van Vree in een gesproken column over Nederlandse verzetsfilms. 

Wil jij deze bijzondere voorstelling meemaken?
Koop tickets

Informatie voorstelling: 
Datum: Zondag 11 maart
Plaats: Pathé Tuschinski
Film: 14.30 tot 16.45 uur 
Verdieping met gasten: 16.45 tot 17.30 uur

Over de Film

Bankier Walraven van Hall bedenkt tijdens de Tweede Wereldoorlog, samen met zijn broer Gijs, de meest riskante en grootste bankfraude uit onze geschiedenis. Met de buit financierden ze het verzet tegen de Duitse bezetter. Het verhaal van Nederlands’ grootste verzetsheld is nu eindelijk verfilmd.

 
Het Platform WO2 heeft 2018 uitgeroepen tot themajaar ‘Jaar van Verzet’. Gedurende dit jaar wordt in heel het land extra aandacht besteed aan de rol van het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog als historisch verschijnsel én bron van inspiratie. Kijk voor meer informatie op www.jaarvanverzet.nl.

Platform WO2 is een samenwerking tussen:

Het Jaar van Verzet wordt mede mogelijk gemaakt door: