Pathé respecteert jouw privacy

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en je voorkeuren te onthouden. Door verder door te gaan in de website ga je er mee akkoord dat voor dit doel er cookies geplaatst zullen worden.

Snel tickets kopen

Pathé omarmt het Nederlands Film Festival

Pathé omarmt het Nederlands Film Festival

Samen met het Nederlands Film Festival en de BankGiro Loterij organiseren we 4x per jaar een satelliet film festival op verschillende locaties door het land. De eerste editie is op zondag 1 oktober 2017
 

Programma - start 10:30 uur

  • Winnaar van de Gouden Kalf 2017
  • Pauze
  • Broeders: een nieuwe Nederlandse film van Hanro Smitsman, met in de hoofdrollen Achmed Akkabi (Rabat), Walid Benmbarek (Infiltrant) en Bilal Wahib (Layla M)
  • Korte film: Weeën van Nils Vleugels met een nominatie voor een Gouden Kalf voor Beste Korte Film
  • Preview: (verrassing)
  • De Kleine IJstijd: een nieuwe Nederlandse film van Paula van der Oest met rollen van o.a. Anniek Pheifer en Monic Hendrickx
Tickets voor de 1e editieLaat je verrassen door de nieuwste Nederlandse producties: speelfilms / docu’s / animaties / shorts / local cinema gecombineerd met gastcuratoren, talkshows en bijzondere inleiders.
 

Opening Nederlands Film Festival

Naast deze satelliet film festivals, vertonen we ook speciale voorpremières. Van 20 t/m 29 september vindt het Nederlands Film Festival weer plaats in Utrecht. Tijdens dit festival krijgt de Nederlandse filmcultuur het erepodium dat het verdient. Films van kort tot lang, van arthouse tot mainstream, van analoog tot digitaal. Wij brengen dit Nederlandse Film Festival nu ook naar andere steden in het land! Kijk tegelijkertijd met de VIP genodigden in Utrecht naar de openingsfilm op 20 september in een bioscoop bij jou in de buurt. We openen het Nederlands Film Festival met de film Tulipani.

Tulipani

Tulipani is een sprookjesachtige tragikomedie over een romantische Zeeuwse boer die na de watersnoodramp in 1953 nooit meer natte voeten wil en naar Zuid-Italië fietst om een nieuw bestaan op te bouwen.
Aan de rand van een klein dorpje weet hij op miraculeuze wijze tulpen te kweken en groeit hij uit tot een levende legende. Dertig jaar later probeert een Italiaanse politie-inspecteur te achterhalen wat er daadwerkelijk gebeurde.
 
Tickets Tulipani
 

Over de BankGiro Loterij – de cultuurloterij van Nederland

De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. De helft van de opbrengst schenkt de loterij aan cultuur in Nederland. Maandelijks spelen gemiddeld 600.000 deelnemers mee met de BankGiro Loterij. Zij maken elke maand kans op meer dan honderdduizend prijzen en dragen met de helft van hun lotprijs bij aan alle vormen van cultuur in Nederland: van molens tot concerten en van festivals tot musea. Zo zijn wij al jarenlang partner van het Nederlands Film Festival. En omarmen we samen met Pathé de nieuwe ‘Verrassend Nederland’ programmering van het filmfestival. Daarmee geven we naast het filmfestival in september de Nederlandse film door het jaar heen een podium.