Pathé respecteert jouw privacy

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en je voorkeuren te onthouden. Door verder door te gaan in de website ga je er mee akkoord dat voor dit doel er cookies geplaatst zullen worden.

Snel tickets kopen

Nieuwbouw Pathé Zwolle

Nieuwbouw Pathé Zwolle

Pathé Zwolle is vanaf nu open! Klik hier voor alle actuele films, tijden en tickets.  

Pathé Zwolle - opening woensdag 14 december 2016


Hoe het begon...
Op donderdag 26 november 2015 is officieel het startsein gegeven voor de bouw van Pathé Zwolle! 

 

9 zalen, breed aanbod, ook met Dolby Atmos en 4k-projectie
Zwolle heeft straks op het nieuwe Katwolderplein aan de rand van het centrum een prachtige, nieuwe bioscoop die tegemoet komt aan de wensen van de moderne bezoeker. Pathé Zwolle krijgt negen zalen en 1.533 stoelen, inclusief 18 mindervalide plaatsen. Het gebouw en alle zalen zijn rolstoeltoegankelijk en het is eenvoudig parkeren in de nieuwe, ruime parkeergarage. De bioscoop gaat over het beste beeld beschikken met 21:9 Cinemascope en 4k-projectie.

Twee zalen worden voorzien van het revolutionaire geluidssysteem Dolby Atmos, waarbij je het geluid niet alleen overal om je heen hoort, maar zelfs voelt. Het comfort wordt optimaal met ruime, prettige stoelen met veel beenruimte, perfecte projectielijnen en klimaatbeheersing in de hele bioscoop. Diverse zalen worden uitgerust met event-voorzieningen voor presentaties en congressen, waardoor Pathé Zwolle ook zeer geschikt is voor de zakelijke markt.

Pathé Zwolle gaat een breed aanbod aan films vertonen. Daarnaast worden er regelmatig Pathé Events zoals Pathé Ladies Night en Pathé Filmfeestje georganiseerd. Ook Pathé Specials zijn te zien: unieke voorstellingen van bijvoorbeeld opera en concerten. 

Kijkje achter de schermen
 

29 maart 2016 - Pathé Zwolle viert bereiken hoogste punt
Met het leggen van de eerste dakplaat is vanmiddag gevierd dat de nieuwbouw Pathé Zwolle zijn hoogste punt heeft bereikt. Voor de bouwvakkers was er een speciale lunch, taart en een goodiebag.

Uit de speech van Pathé-directeur Lauge Nielsen: “Met de nieuwe bioscoop, die aan de hoogste eisen van beeld, geluid en comfort tegemoet komt, willen we zowel de huidige bezoekers bedienen als nieuwe bezoekers uit de regio. Daarvoor hebben we hier de optimale locatie. Pathé Zwolle is goed bereikbaar vanaf de snelweg, krijgt een ruime parkeergarage en ligt op loopafstand van de binnenstad. Ik wil graag iedereen bedanken voor hun inzet, hoop dat we op deze manier door kunnen gaan en met de kerst genieten van de nieuwe bioscoop.”1 en 2 september 2016 - Pathé aan de Gracht
Pathé De Kroon was tijdens het Stadsfestival sponsor van Pathé aan de Gracht. Tijdens dit evenement werd de comedy The Intern vertoond en werd speciaal voor de buitenbioscoop het nieuwe pand verlicht (zie video hieronder). De bouw is nog steeds in volle gang, nog ongeveer 3 maanden te gaan voor de grote opening.


20 oktober 2016 - Pathé logo prijkt prominent op de gevel van de nieuwe bioscoop
Sinds donderdag 19 oktober pronken er 5 logo’s van Pathé op de gevels van de nieuwe bioscoop aan het Katwolderplein. Pathé Zwolle is nu van alle kanten goed herkenbaar. De bouw vordert flink en bezoekers hoeven nog maar amper 2 maanden te wachten om te kunnen genieten van alle gemakken en nieuwste technologieën, zoals Dolby Atmos met 64 extra surround speakers, waarin Pathé Zwolle straks voorziet.
 


4 november 2016 - Installatie revolutionaire Dolby ATMOS systeem
FindingDory Deze week is gestart met de installatie van het revolutionaire Dolby ATMOS systeem in zaal 8 en 9. Met 59 speakers die 56 kanalen vormen, waarvan 6 kanalen achter het doek en 50 kanalen in de zaal aan de wand, komt de film écht tot leven!

Deze adembenemende 360° geluidservaring prikkelt dan ook al je zintuigen in combinatie met de licht gebogen bioscoopschermen. Beleef het vanaf 15 december bij de nieuwe Pathé Zwolle!


2 december 2016 - Prijswinnaars rondleiding Pathé Zwolle
Drie gelukkige prijswinnaars kregen een exclusieve rondleiding in Pathé Zwolle, inclusief een voorproefje van de Dolby Atmos experience die ze binnenkort te wachten staat in de gloednieuwe bioscoop.
 


15 december 2016 - Rondleiding Pathé Zwolle
Op donderdag 15 december 2016 is Pathé Zwolle officieel open voor publiek. Pathé reporter Nafiesa neemt je mee door de gloednieuwe bioscoop met onder andere 9 zalen, Create Your Own Popcorn en het revolutionaire Dolby Atmos geluidssysteem.