Navigatie overslaan

Pathé

Lumière Crime Festival

Lumière Crime Festival

Op zaterdag 30 november en zondag 1 december organiseert Lumière in Pathé Buitenhof Den Haag de derde editie van haar Crime Festival. Net als bij de vorige twee edities kunnen liefhebbers van de beste Scandinavische fictie hun hart ophalen bij een nieuwe lading 'Nordic Noir' op het grote doek. En zoals steeds wordt dit geheel prachtig omkaderd met toelichtingen door de genodigde topacteurs, producenten en schrijvers.

Waarom dit festival?
Door het wereldwijde succes van de Scandinavische tv-series blijven de productiebudgetten stijgen. Hiernaast zijn het de omvangrijke literaire traditie en de jarenlange ervaring in kwaliteitstelevisie, die maken dat de Scandinaviërs nu al enkele jaren dé hype zijn in de internationale entertainmentindustrie. Hun series zijn ook cinematografisch top en dus is het grote doek absoluut een meerwaarde voor de kijkervaring.

Daarom dit festival: een vooruitblik om het moois uit Scandinavië, in optimale condities en met gelijkgestemden te bekijken op het grote scherm, en een ontmoeting met het talent zowel voor als achter de schermen van de series uit het Hoge Noorden.

Voor meer informatie kijk op de website van Lumière Crime Series.

Tickets


Koop via onderstaande buttons je tickets voor het Crime Festival! Wil je zowel zaterdag als zondag naar het Crime Festival? Koop dan je combiticket via de button van zaterdag 30 november.

ZATERDAG 30 NOVEMBER ZONDAG 1 DECEMBERProgramma


Zaterdag 30 november (9.30 – 19.30)
Zaterdag 30 november worden afleveringen en promo's getoond van verschillende gloednieuwe Scandinavische series ingeleid of afgesloten door aanwezig talent.

Je hebt de gelegenheid vragen te stellen aan verschillende leden uit de cast en crew van Den Fördömde (Hans Rosenfeldt, Michael Hjort, Rolf Lassgård, Moa Silén en Jon Nohrstedt), Real Humans (Lars Lundström, Lisette Pagler en Alexander Stocks) en The Bridge (Hans Rosenfeldt).

Tijdens de festivaldag worden eerste afleveringen getoond van:

  • The Bridge 2: aflevering 1 & 2 (Q&A met creator Hans Rosenfeldt)
  • Den Fördömde 2 (met inleiding creator Hans Rosenfeldt)
  • Real Humans 2
  • Johan Falk 2

Zondag 1 december (10.00- 23.00)
Zondag 1 december wordt The Bridge 2 in een exclusieve marathonvoorstelling getoond. Op één dag kunnen de fans zich voor een stevige portie 'binge watching' te goed doen aan alle 10 afleveringen. Creator Hans Rosenfeldt is aanwezig voor een Q&A.

Ga voor het complete blokkenschema naar www.lumierecrimeseries.com


Hotelarrangement IBIS City Centre


Het Lumière Crime festival in Pathé Buitenhof heeft in samenwerking met het IBIS City Centre een speciaal hotelarrangement voor u geregeld. Met dit arrangement kunt u met twee personen naar beide dagen van het Crime Festival, waarbij u op beide dagen, in één van de pauzes, kunt genieten van een kopje koffie/thee met een heerlijke koek of muffin. Daarnaast ontvangt u een hotel overnachting inclusief ontbijt van zaterdag 30 november op 1 december zodat u de zondag uitgerust de volgende dag van het festival kunt beginnen.

Dit arrangement kost €77,50 per persoon. Er kan geboekt worden vanaf 2 personen. Bij aankomst kunt u uw bagage in het hotel stallen. Uw ticket ontvangt u in de bioscoop.

Wanneer u geïnteresseerd bent in het hotelarrangement kunt u via ons formulier reserveren. Deze kunt u dan mailen aan: bas.leijh@pathe.nl onder de vermelding van Crime Festival hotelarrangement.

Mocht u al een combi-ticket hebben gekocht voor het Crime Festival kunt u via ons formulier alsnog het hotelarrangement bijboeken. Dit formulier kunt u dan mailen aan: bas.leijh@pathe.nl onder de vermelding van Crime Festival hotelarrangement.


Series


The Bridge 2

Een oude olietanker verandert plots van koers en botst op de Øresund brug tussen Zweden en Denemarken. Er blijkt geen crew aan boord te zijn, wel drie Zweedse en twee Deense jongeren, vastgeketend in het vrachtruim. Saga Norén krijgt de leiding over het onderzoek en neemt contact op met Martin Rohde, die nog steeds worstelt met de dood van zijn zoon.
 De geketende jongeren blijken slechts het begin van een onnavolgbare, beklijvende race tegen de klok om een grote ramp te vermijden.


Den Fördömde 2

Naar aanleiding van het succes van de eerste reeks van Den Fördömde, schreven de creators Michael Hjorth en Hans Rosenfeldt onder de auteursnaam Hjorth Rosenfeldt ook boeken gebaseerd op de personages uit de serie. Met opnieuw de eigenwijze profiler Sebastian Bergman (Rolf Lassgård) in de hoofdrol. Bergman is een notoir rokkenjager die grossiert in privéproblemen en politiek incorrecte uitspraken, maar hij is ook zowat de beste profiler die de Zweedse politie rijk is.


Real Humans 2

Het eerste seizoen oogstte veel lof en heeft een grote schare fans opgebouwd. We volgden een groep mensen wiens leven drastisch veranderde door de opkomst van de zogenaamde hubots. Sommigen omarmden deze nieuwe ontwikkeling, anderen reageerden met angst en afgunst. In het tweede seizoen van Real Humans zien we veel oude bekenden terug. De hubots hebben een nog grotere plaats ingenomen in de samenleving en de grenzen tussen mens en machine vervagen meer en meer…


Johan Falk 2

Er zijn 2 jaar verstreken sinds voormalig infiltrant Frank Wagner de samenwerking met special unit politie-inspecteur Johan Falk beëindigde. Hij staat aan het begin van zijn nieuwe leven als hij opnieuw de georganiseerde misdaad wordt ingezogen… Gebaseerd op waargebeurde verhalen uit de Zweedse nationale veiligheidsdienst.Deze pagina maakt gebruik van de gratis Adobe Flash player.